България е и ще остане ангажирана към политиките на Съвета

...
България е и ще остане ангажирана към политиките на Съвета
Коментари Харесай

Мария Габриел: България е и ще остане ангажирана към политиките на Съвета на Европа

„ България е и ще остане ангажирана към политиките на Съвета на Европа - върховенството на правото, демокрацията и правата на индивида. Страната ни ще се  включи и в полемиките по новите провокации в дневния ред на организацията - изкуствения разсъдък и правата на индивида, кибер сигурността и световните провокации “. Това съобщи заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел по време на диалога си с Генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

Габриел напомни, че през 2022 г.  се навършиха 30 години от участието на България в организацията, която има значима роля за демократичните промени в страната и присъединението ѝ към Европейския съюз.
 Министерство на външните работи
„ Високите стандарти, които са одобрени от Съвета на Европа са водещи при създаването и на националното законодателство ” означи вицепремиерът Мария Габриел. Тя даде за образец признатите неотдавна промени в правосъдната система, както и  във връзка с отбраната от домашното принуждение.
 
Мария Габриел добави, че българската страна взе участие интензивно и в разширените области на съдействие на Съвета на Европа. Тя уточни, че едно от първите решения при встъпването й в служба е било присъединението на България към съглашението за основаване на указател на вредите, породени от съветската агресия  против Украйна.
 
Срещата с Генералния секретар на Съвета на Европа се състоя в границите на визитата на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел в Страсбург, където тя организира срещи и с Генералния секретар на Парламентарната асамблея на съвета на Европа Деспина Хадзивасилио-Цовили и с ръководителя на Европейския съд по правата на индивида Шийфра О’Лиъри.
 
Вицепремиерът Габриел участва и на годишното послание за положението на Съюза, с което ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта главните стратегически цели пред Европейския съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР