България е готова за сътрудничество с Израел в областта на

...
България е готова за сътрудничество с Израел в областта на
Коментари Харесай

Румен Радев: Израел има интерес да инвестира в потенциала, който има България във високите технологии

България е подготвена за съдействие с Израел в региона на стопанската система, вложенията и науката. Това уточни президентът Румен Радев на среща в Ерусалим с израелския си сътрудник Реувен Ривлин.

Аз се надявам, господин президент, ние да насърчаваме с вас това съдействие. Израел, като водеща страна в региона на високите технологии, би имала интерес да влага и в капацитета, който има България в тези области, която се трансформира от ден на ден в център за осведомителни, информационни технологии, научни проучвания в Югоизточна Европа, съобщи Радев, представен от БНР.

Израелският президент акцентира, че евреите в никакъв случай няма да не помнят смелия акт на България по време на Втората Световна война и спасяването 50-те хиляди българските евреи от нацистките лагери на гибелта.

Трябва да сме единни против омразата, сподели Ривлин. Трябва да се надигнем против Иран, който продължава да спонсорира тероризма и да популяризира неустойчивост в Близкия изток, добави той. Радев уточни, че по време на своето европредседателство България ще продължи да поставя старания за възобновяване на договарянията в границите на Близкоизточния кротичък развой, за реализиране на дълготраен мир в района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР