България е готова да приеме до 70 афганистанци. Това заяви

...
България е готова да приеме до 70 афганистанци. Това заяви
Коментари Харесай

ВМРО настоява за доброволни отряди по границите

България е подготвена да одобри до 70 афганистанци. Това съобщи външният министър Светлан Стоев на незабавна среща на страните членки на НАТО. Това е броя, която страната ни би приела публично. В същото време продължава натискът на незаконни мигранти.

" Ние имаме право да кажем, че не желаеме да одобряваме афганистанци. Вероятно ще желаеме строго прекъсване още на границата, в случай че се наложи - със мощ. Нелегалните мигранти, които идват, показват знания по военно образование - извършват разнообразни команди без да се замислят. Това е рисково ", съобщи общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Димитър Антов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че в центровете за настаняване на бежанци режимът е много демократичен и постоянно мигранти тормозят локалното население.

" Тези хора би трябвало да бъдат настанени на пунктове към границата. Хубаво ще бъде да се създадат такива лагери, каквито има в Гърция, само че да бъдат надалеч от обитаемоте места. Хората не желаят съмнителни видове да се навъртат край тях ", добави Антов.

Вътрешна македонска революционна организация продължава да упорства за сформирането на доброволни отряди, които да пазят границата.

" Трябва да бъдат публично основани доброволни отряди, които да обхождат границата, само че да пазят невъоръжени. Това ще помогне за решаването на казуса. Хората в едно село могат да създадат подобен непринуден отряд към кварталния служител на реда. Но би трябвало да има връзка сред тях и полицията. Много от тези хора са ловци, могат да бъдат въоръжени, без това да е нелегално, само че въпреки всичко не би трябвало да вървят с пушки да търсят незаконни мигранти ", посочи общинският консултант пред Bulgaria ON AIR.

Той е уверен, че задачата на огромна част от мигрантите няма да е да останат в България.

" Тези хора не желаят да работят в България, те си споделят " Ние ще отидем на Запад, където ще получаваме обществени помощи и ще лежим ". Но в случай че стигнат до други страни, оттова могат да ни ги върнат назад и тогава ще пристигна казусът за нас ", уверен е Димитър Антов.

Според него страната ни не демонстрира задоволителна решителност в нежеланието си да приема мигранти, с цел да не бъдем упрекнати в липса на народна власт.

" Европа не е доста правилна по отношение на България. Ако ние отстоявахме ползите си, те щяха да ни гледат с почитание, а ние сме послушковци ", разяснява общинският консултант.

И добави, че има структури в страната ни, които печелят добре от незаконните мигранти.

" Тези, които минават незаконно през България, със съдействието и на служители на реда, те заплащат на някого, с цел да минат. Те обогатяват хората от подземния свят, което ги прави по-силни ", съобщи Антов.

И добави, че страната ни е в цялостното си право да изиска средства от Европейски Съюз за справяне с предстоящата мигрантска вълна от Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР