България е готова да наеме изтребители втора ръка от съюзници

...
България е готова да наеме изтребители втора ръка от съюзници
Коментари Харесай

България е готова да наеме изтребители втора ръка от съюзници в НАТО, докато чака F-16 |

България е подготвена да наеме изтребители втора употреба от съдружници в НАТО, до момента в който се чака доставката на поръчаните в Съединени американски щати F-16 за Българските военновъздушни сили. Това заяви президентът Румен Радев след края на изключителното съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Радев посочи, че задачата е българските военни летци да не губят качества. Според президента е належащо да се обсъдят всички благоприятни условия, като по неговите думи разновидността Русия да поддържа изтребителите руско произвеждане отпада изрично.

Румен Радев очаква следващата седмица да стартира уточняване на опциите старите изтребители на българските Военновъздушни сили да бъдат поддържани в Полша. Това е краткотрайно, а се нуждаем от стабилно решение, разясни президентът.

Президентът заяви, че е разговарял със своя сътрудник от Съединени американски щати Джо Байдън за решение - в случай че не може да се форсира доставката на новите F-16, да се мисли за взимането на лизинг на машини от същия тип втора употреба.

Радев сподели, че е разговарял също за други благоприятни условия, в това число за наемане на различен тип европейски изтребители. По неговите думи диалози се водят с Нидерландия, Италия, Франция и Германия. Радев означи, че подобен проблем имат и други страни от Източна Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР