България е фактор за стабилност и сигурност в Югоизточна Европа,

...
България е фактор за стабилност и сигурност в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

България е фактор за стабилност и сигурност в Югоизточна Европа, уверява Мария Габриел

България е фактор за непоклатимост и сигурност в Югоизточна Европа, както и важен районен, иновационен, енергиен и транспортен хъб. Това съобщи министърът на външните работи Мария Габриел по време на визитата си в Саудитска Арабия, оповестяват от Министерство на външните работи.

Тя бе поканена на аудиенция в страната от министъра на външните работи Н.В. принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

По думите й България и Кралство Саудитска Арабия имат обичайно положителни връзки, в основата на които са прагматизъм и визия за бъдещето . Вицепремиерът организира двустранни срещи и с министъра на енергетиката Н.К.В. принц Абдулазис бин Салман Ал Сауд, с ръководителя на Консултативния съвет на Кралство Саудитска Арабия (Шура) Н. Пр. доктор Абдуллах бин Мохамед Ал-Шейх, с министъра на вложенията Н.Пр. инж. Халид Ал Фалих.

Обсъдени бяха настоящи геополитически тематики, измежду които войната в Украйна и обстановката в Близкия изток. Във фокуса на полемиките попаднаха още превръщането на България в районен иновационен хъб и атрактивна капиталова дестинация в региона на енергетиката, превоза, цифровата инфраструктура, зелените технологии и водорода.

Двете страни подчертаха желанието си за засилено икономическо съдействие и за общи начинания в областта на новите технологии, нововъведенията, културата и туризма.
 Посланикът на Саудитска Арабия у нас получи медал „ Мадарски конник “
Посланикът на Саудитска Арабия у нас получи медал „ Мадарски конник “

Румен Радев декларира и интереса на България към първия по рода си град на бъдещето Неом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР