България е една от страните, които ще се включат в

...
България е една от страните, които ще се включат в
Коментари Харесай

България стана част от украинския Алианс на отбранителните индустрии

България е една от страните, които ще се включат в новосформирания Алианс на отбранителните промишлености. Това излиза наяве от обичайното вечерно видеообръщение на украинския президент Володимир Зеленски.

„ Новият ни формат с отбранителни компании – Алиансът на отбранителните промишлености – включва 38 членки към довечера. Те съставляват 19 страни. Това са Съединени американски щати, Обединеното кралство, Германия, Швеция, Дания, Холандия, Канада, България, Австралия, Белгия, нашите балтийски другари – Литва, Латвия и Естония, както и Чехия, Северна Македония, Словакия, Испания, Хърватия и Финландия “, съобщи Зеленски във фейсбук.

„ Освен това нашите производители подписаха 20 документа с компании сътрудници. 250 компании се включиха в нашия конгрес за отбранителни промишлености – а този конгрес е едвам първият по рода си. Десетки украински компании бяха измежду тях.

Страната ни ще стане един от основните международни производители на оръжия и отбранителни системи. И това към този момент не е просто упоритост или вероятност, това е капацитет, който към този момент се осъществя. Благодарен съм на всички, чийто труд води до такива резултати за Украйна! “, сподели още президентът на Украйна.

На същия конгрес стана ясно, че в Украйна е почнал градеж на цех за турските дронове „ Байрактар “. Завършването му ще отнеме към година и половина.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР