България е член на ЕС и НАТО, доколко равен на

...
България е член на ЕС и НАТО, доколко равен на
Коментари Харесай

„Механизмът на разврата“. Как случаите за джуджета и нотариуси демотивират обществото

" България е член на Европейски Съюз и НАТО, до каква степен еднакъв на останалите член ще бъде България зависи от нашето държавно развиване, до каква степен сме стигнали и по какъв начин умеем да се съпротивляваме на вътрешната си корупция ". Това сподели в предаването на Дарик радио " Стълбището " журналистът Полина Паунова.

" Държава, която не може да се съпротивлява на вътрешната си корупция, пада в жертва на всевъзможни външни сили. Ето, когато искаш да вземеш 2,50 лева, евентуално подписваш пътна карта под диктовката на руснаци, гълташ флашката с пътната карта и викаш " изгубих я ", разяснява Паунова във връзка за подмолни сделки към построяването на газопровода " Турски поток ".

Припомняме, че българската онлайн общественост на специалисти по киберсигурност и битка с дезинформацията " BG Elves ” разпространиха преди дни информация, открита в следствие на InformNapalm. Разкритията се базират на онлайн преписка на асистент на заместник-председателя на съветския парламент Александър Бабаков и касаят газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница от " Турски поток ".

Според Паунова българската страна и общество не са дорасли, с цел да си самозадават критерии и по тази причина те би трябвало да бъдат задавани извън. " Ние се възползваме от обстановки, в които критерии няма. Затова, като не можем сами, би трябвало да гоним външна цел. Виждам, че за момента и външните цели не са доста високо ".

Фактите по случая са красноречиви, разяснява журналистът. " Когато ГЕРБ и Движение за права и свободи издадоха присъдата на някогашния основен прокурор Иван Гешев, че той би трябвало да бъде уволнен, той беше уволнен, по този начин както беше назначен - бързо и много подредено. По същия метод, същото това болшинството във Висш съдебен съвет, което работи под диктовката на ГЕРБ и Движение за права и свободи, назначи Сарафов (бел.ред. Борислав Сарафов - и.ф. основен прокурор). След разрива сред Гешев и Сарафов българската прокуратурата имаше едни две-три седмици, в които всички знаеха че господин Гешев ще бъде уволнен че му се търси заместител. Ние наблюдавахме едни някогашни другари, които се кълнат във честност един на различен. И до момента в който се случва това, стартират поредност дейности ", напомни Паунова. Тя уточни делото, което Софийската районна прокуратура (СРП) подхваща против Сарафов.

" Това разследване-бухалка се натъква на данни, които ги споделят очевидци, за които всички споделят, че са доста съмнителни - Митко Каратиста, Любена Павлова ". Паунова уточни, че очевидците, които са и участници в тези кръгове, дават показания, уличаващи заместник-главния прокурор по това време Борислав Сарафов като клиент на ресторант " Осемте джудета ".

Паунова напомни, че след промяната на властта в прокуратурата и до момента в който тече следствие при адхок прокурора (бел.ред. - специфичният прокурор Даниела Талева, която има пълномощия да проверява основния прокурор), излиза наяве, че всичките тези, които са ходили в прокуратурата на Гешев, в този момент се отхвърлят от показанията си и споделят, че точно Гешев ги е принуждавал и че те в действителност не са виждали Сарафов там.

Умилителна е тази обстановка и демонстрира, че който има надзор, търгува с правораздаване, разяснява Паунова. " Това нещо може да не визира съседа Петър от петия етаж съответно, само че когато той вижда, че едни хора безусловно безчинстват в тази страна, той си споделя " за какво пък и аз да не вилнея ". Това е механизмът на разврат ".

" Когато тези неща се оповестяват и от публицистите безрезервно, когато те са един равномерен роман, все едно всичко е наред...ние не знаем по кое време се споделя истината и когато не знаем по кое време се споделя истината, хората се демотивират ", безапелационна беше Паунова. По думите ѝ и всеобщите медии не наблюдават случая от вътрешната страна, а само разнообразни сензационни детайли от него. Тя предвижда, че ще стане ясно, че това разследане се е провалило, когато към този момент всичко е позабравено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР