България е част от решението на Европейския съвет от 20

...
България е част от решението на Европейския съвет от 20
Коментари Харесай

Радев разговаря по телефона с Махмуд Абас. Какво си казаха?

" България е част от решението на Европейския съвет от 20 март тази година за незабавна филантропична пауза, която да докара до трайно преустановяване на огъня, абсолютно освобождение на всички заложници и даване на филантропична помощ ", уточни президентът.

Румен Радев изрази вяра разсъдъкът да надделее в името на бъдещето на хората от Палестина и Израел и за намиране на спокойно решение на основата на правилото на двете страни, в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По време на диалога президентът Радев прикани своя сътрудник президента Абас Палестина да окаже поддръжка за напъните за освобождение на българските моряци на арестувания край крайбрежията на Йемен транспортен съд " Галакси лийдър ". Президентът Абас изрази готовността на Палестина да окаже подпомагане в тази тенденция в сходство със своите благоприятни условия.

Махмуд Абас изрази високата си оценка за обичайно другарските връзки сред България и Палестина, както и за кардиналната позиция на България в поддръжка на прекратяването на бойните дейности в Близкия Изток, освобождение на заложниците, обезпечаване на свободен достъп на филантропична помощ за бедстващото население в Ивицата Газа и за търсене на спокойно решение на основата на правилото на двете страни.

Президентът Румен Радев организира при започване на март среща с посланиците на арабските страни в България, на която също прикани за поддръжката на арабските страни за освобождение на българските моряци на арестувания транспортен съд " Галакси лийдър ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР