България е безхаберна по отношение на енергийната сигурност. Имаме слугински

...
България е безхаберна по отношение на енергийната сигурност. Имаме слугински
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Да реагираме на енергийната криза като свободни хора, а не като роби

" България е безхаберна във връзка с енергийната сигурност. Имаме слугински нрав, демонстрираме страхопъзловщина ". Това съобщи икономистът Кузман Илиев, а Мика Зайкова прикани да реагираме на енергийната рецесия като свободни хора, а не като плебеи. " Има български софтуерни решения. Може компании да преработят боклука на България без да излезе и една нездравословна емисия. Такава апаратура работи в Созопол. Трябва да има съответни планове. Само с перки и панели не можем да си осигурим енергийни мощности ", счита тя.

Относно растежът на цените и двамата се сплотиха към една теза. " Ако понижим Данък добавена стойност, потреблението ще се вдигне. Оборотът, не цената или цената на налога, носи облага. Има Такъв Народ предложи плодовете и зеленчуците да имат Данък добавена стойност 9%, а хората в БАБХ да имат 10% нарастване. Това не се случва. От кумова срама Асен Василев би трябвало да каже, че най-малко ще го обсъдят, а той споделя " не ", показа икономистът Мика Зайкова в " Твоят ден ". Колегата й Кузман Илиев поддържа мнението й, като добави, че когато понижаваме Данък добавена стойност, даваме глътка въздух на хората.

" При състояние, че имаш високи доходи, би трябвало да се спасят браншове, които са във банкрут, като хлебопроизводството ", означи той.

Според него би трябвало да сме подготвени за " прекъсване на кранчето " на газа от страна на Русия поради рецесията в Украйна. " България има 40% взаимозависимост от вноса на газ, а 11 страни от Европейски Съюз имат над 50%. Това е огромен проблем и стратегическо оръжие. Възможна е и мигрантска вълна. Има и българско малцинство в Украйна, не сме подготвени да адресираме техните проблеми ", показа Илиев. Зайкова добави, че в действителност е нужно да се погрижим за тези хора, изключително в случай, че има демографска рецесия у нас.

По думите на Зайкова няма огромна разлика сред първото и второто четене на бюджета. " Променени са единствено взетите 20 млн. от прокуратурата, с цел да ги дадат на Българска академия на науките ", акцентира тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР