България До 2 години затвор и солидна глоба за горене

...
България До 2 години затвор и солидна глоба за горене
Коментари Харесай

До 2 години затвор и солидна глоба за горене на гуми

България До 2 години затвор и солидна санкция за горене на гуми Наказание пробация и санкция до 1000 лева ще има за по-маловажните случаи  Надежда Неменски 10 декември 2019, 15:58  До 2 години затвор и солидна санкция за горене на гуми Източник: БГНЕС
ародни представители от ГЕРБ, дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова внесоха през днешния ден законодателни промени в Наказателния кодекс за горенето на боклуци, съобщи организация БГНЕС. Кметът Фандъкова има вяра, че посредством санкции, нерегламентираното изгаряне на боклуци ще бъде лимитирано. Това е един от главните замърсители на въздуха.

Внесените законодателни начинания плануват до 2 години затвор и санкция от 2000 до 5000 лева за замърсяване на въздуха посредством горене на боклуци, отработени масла, гуми или облекла.

Буферните паркинги ще са безвъзмездни във вторник, само че без "зелен билет "

Наказание пробация и санкция до 1000 лева ще има за по-маловажните случаи .

Според измененията, които са препоръчани, който замърсява атмосферния въздух като не по открития ред изгаря боклуци, като изгаря отработени масла или отпадъчни нефтопродукти, както и предмети от каучук, пластмаса, полимери, синтетични или текстилни материали, се санкционира с отнемане от независимост до 2 година и санкция от 2000 до 5000 лева В маловажните случаи наказването е пробация и санкция до 1000 лв..

ГЕРБ оферират наказания против горенето на боклуци

„ Нерегламентираното изгаряне на боклуци е сериозен фактор за замърсяване и утежняване на качеството на въздуха в обитаемоте места и съставлява сериозен риск за здравето ни. Целта на законопроекта, който внасяме сътрудниците от ПГ на ГЕРБ е понижаване на равнищата на замърсителите на въздуха на територията на цялата страна, постигане на правила за фини прахови частици, понижаване на здравния риск на жителите, сподели Анна Александрова, която е и ръководител на правната комисия в Народното събрание.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи:

„ Известно е, че към 40% от замърсяването през зимата се дължи на битовото отопление с дърва и въглища .

В Столична община имаме създадена стратегия от над 100 съответни ограничения.

За чист въздух в София – филтри върху комините

Това, което по Закона за околната среда и с нашата разпоредба е неразрешено горенето на боклуци, продължава да се случва, изключително в някои квартали, като „ Красна поляна” и регион „ Слатина”, това за хората е главен проблем. На среща с инциативния комитет с хората в „ Красна поляна” сложиха въпроса само че и дадоха това предложение, с цел да бъдат по-сериозни санкциите”.

„ Надявам се всички народни представители да поддържат това предложение. В момента са засилени инспекции на горенето на боклуци. Само за последния уикенд бяха инспекции на Столичен инспекторат и Столична дирекция на вътрешните работи на строителни обекти, автосервизи, пунктове за пазаруване на вторични първични материали, там са налагани наказания и резултатът е по-сериозен”, добави кметът на София, представена от Агенция „ Фокус”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: ГЕРБ Наказателен кодекс промени горене на боклуци въздух Йорданка Фандъкова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Koи са 3-те финансови клопката, в които попадат по заможните хора у нас  1 Затвор и санкция до 5 000 лв. в случай че гориш боклуци  1 Бонус-малус системата ощетява жителите, смята омбудсманът  1 Безплатен буферен паркинг в случай че оставиш колата --> Пaрите ни  Koи са 3-те финансови клопката, в които попадат по заможните хора у нас Koи са 3-те финансови клопката, в които попадат по заможните хора у нас  Затвор и санкция до 5 000 лв. в случай че гориш боклуци Затвор и санкция до 5 000 лв. в случай че гориш боклуци  Бонус-малус системата ощетява жителите, смята омбудсманът Бонус-малус системата ощетява жителите, смята омбудсманът  Безплатен буферен паркинг в случай че оставиш колата Безплатен буферен паркинг в случай че оставиш колата Не пропускай  Пълен парадокс, рискова кола със стърчаща гума в София Пълен парадокс, рискова кола със стърчаща гума в София  <br> <strong> Най-бруталните случаи </strong> на потъпкване на <strong> човешките права </strong> <br>
Най-бруталните случаи на потъпкване на човешките права
 <br> Теа сподели с щерка си Амая Шопова <br>
Теа сподели с щерка си Амая Шопова
 Обявиха номинациите за премиите “Златен глобус ” Обявиха номинациите за премиите “Златен глобус ” Последни  Йорданка Фандъкова До 2 години затвор и солидна санкция за горене на гуми  „ Книговище “ провежда национално съревнование по четене „ Книговище “ провежда национално съревнование по четене  <p>Илон Мъск върти кръгчета с киберпикапа в Ел Ей</p> Илон Мъск върти кръгчета с киберпикапа в Ел Ей  Извънредна обстановка! Катастрофа и приключване на газ на Цариградско шосе Извънредна обстановка! Катастрофа и приключване на газ на...  <p>Каква е повода за гибелта на ученичката от Враца</p> Каква е повода за гибелта на ученичката от Враца  Ердоган се разгласи срещу Нобеловата премия за Хандке Ердоган се разгласи срещу Нобеловата премия за Хандке  Михаела Маринова: Борех да направя Гарвана обичан за хората Михаела Маринова: Борех да направя Гарвана обичан за...  Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон  Средният осигуретелн приход е над 1000 лева Средният осигуретелн приход е над 1000 лева  Путин за удара по Русия: Политически стимулирано Путин за удара по Русия: Политически стимулирано  <p>Жена трансформира <strong>стари вагони</strong> в неповторим <strong>дом </strong>(СНИМКИ)</p> Жена трансформира остарели вагони в неповторим дом (СНИМКИ)  Бет Харт Отлагат концерта на Бет Харт довечера заради...  <p><strong>Проверете:</strong> Колко хора по света имат същата фамилия като вас?</p> Проверете: Колко хора по света имат същата фамилия като...  Бутат къщи в Пловдив: Къде ще идем в този момент Бутат къщи в Пловдив: Къде ще идем в този момент  <p>Най-емблематичните <strong>снимки на десетилетието</strong></p> Най-емблематичните фотоси на десетилетието  Почина Юрий Лужков Почина Юрий Лужков  Разказ за стила - преди и в този момент Разказ за стила - преди и в този момент  <p>Висок зрителски интерес към финалите на <strong><span style= Висок зрителски интерес към финалите на три от...  <p>Коледни графити от Банкси <strong>за ориста на бездомните</strong></p> Коледни графити от Банкси за ориста на бездомните  Момиче пропадна в парк във Велинград, с тежки изгаряния е Момиче пропадна в парк във Велинград, с тежки изгаряния... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Докторе, всичко ме боли. - Съсредоточете се, за всичко няма да Ви стигнат парите! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Хиляди българи се сбогуваха с великите Deep Purple  Непризнатият, непокорният, неспокойният. Вапцаров  Стоянка Мутафова: Кралицата на българската комедия  Изкуство: банан, залепен с тиксо, коства 120 000 $  Наум Шопов и Теа Минкова станаха родители  Къде в София всяка събота се случва знамение Водещи вести  Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон Почина вокалистката на Роксет Мари Фредриксон  <p>Стрелецът от болничното заведение се самоуби, шест жертви</p> Стрелба в болница в Чехия, шестима убити  Момиче пропадна в парк във Велинград, с тежки изгаряния е Момиче пропадна в парк във Велинград, с тежки изгаряния е  Мая Манолова Манолова с нов план, връща се на работа  Путин за удара по Русия: Политически стимулирано Путин за удара по Русия: Политически стимулирано  <p><strong>Проверете:</strong> Колко хора по света имат същата фамилия като вас?</p> Проверете: Колко хора по света имат същата фамилия като вас?  Бет Харт Отлагат концерта на Бет Харт довечера заради заболяване  Средният осигуретелн приход е над 1000 лева Средният осигуретелн приход е над 1000 лева  <p>Жена трансформира <strong>стари вагони</strong> в неповторим <strong>дом </strong>(СНИМКИ)</p> Жена трансформира остарели вагони в неповторим дом  <p>Най-емблематичните <strong>снимки на десетилетието</strong></p> Да си спомним: Най-емблематичните фотоси на десетилетието  „ Книговище “ провежда национално съревнование по четене „ Книговище “ провежда национално съревнование по четене  <p&g </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР