България да бъде гарант спазването на всички правила на Европейският

...
България да бъде гарант спазването на всички правила на Европейският
Коментари Харесай

Емил Караниколов: България ще бъде гарант за спазване на европейските правила

България да бъде поръчител спазването на всички правила на Европейският съюз при плановете с Китай. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в студиото на „ Денят стартира “. По думите му неотдавна завършилата среща във формат 16+1 е изключително значима с за нас с признанието от страна на Китай, че България и страните от Централна и Източна Европа са стратегически сътрудник. Министърът на стопанската система означи, че стокообменът сред България и Китай сега възлиза на 4 милиарда лева

Според министър Караниколов един от най-силните туристически козове на страната ни пред китайските туристи е биотуризъм.

Големите планове с Китай би трябвало да са по разпоредбите и изискванията на Европейски Съюз, посочи министърът на стопанската система Емил Караниколов. Инвестициите на Китай в Западна Европа са по-големи от тези в Източна и Централна Европа, добави той.

България ще бъде поръчител за съблюдаване на европейските правила, което е огромно самопризнание за страната ни.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Най-важното за мен е политическият сигнал на Китай, че България и регионът са стратегически. Това е извънредно огромен късмет за България и региона.
Бизнесът се нуждае от гаранции, означи министър Караниколов.
 След форума След форума "16+1 ": Глобален център за партньорство сред Източна Европа и Китай
България поема водеща роля в основаването на Глобален център за партньорство сред страните от Централна и Източна Европа и Китай. За това се контракти...

Относно износа на български тютюн за Китай, става дума за 10 хиляди тона сушен български тютюн, посочи той. По думите му следва китайски представители да уточнят сортовете на тютюна, който ще изнасят от България. Според него от тук нататък зависи от българските производители да предложат първокласен артикул.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Най-важното е, че за първи път осигуряваме български тютюн да влезе в Китай. Обръщам се към производителите, че от тук нататък всичко зависи от нас, от качеството. Аз съм сигурен, че ние ще се оправим добре.  Какви са опциите за вложения на европейски компании в Китай? Какви са опциите за вложения на европейски компании в Китай?
Специален фокус на срещата бяха опциите за вложения, както на европейски компании в Китай, по този начин и на китайски в Европа. Сред знаковите планове, о...

Обсъдените тематики на форума „ 16+1 “ са инфраструктура, пътна инфраструктура, енергетика и туризъм, подсети Емил Караниколов. По думите му предстоят договаряния с китайски компании в промишлеността, а договаряния ще протичат и за туризма и земеделието.

„ Китай не познава България “, означи Емил Караниколов, като добави, че китайските туристи търсят биотуризъм, а не морски. Те ще търсят качество на услугата, посочи той.

По отношение на АЕЦ „ Белене “, ще се търси китайски вложител, както и огромен европейски сътрудник с китайско ходатайство, съобщи Караниколов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР