България Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени Никога

...
България Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени Никога
Коментари Харесай

Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени

България Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени " Никога не е стояло във вниманието да скапваме връзките си с Русия, нито те с България ", изясни министър председателят 18 септември 2019, 14:44  Борисов: Отношенията ни с Русия не са влошени Източник: БГНЕС
тношенията сред България и Русия не са влошени. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг след срещата си с министъра на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, съобщи Агенция "Фокус ".

Министър-председателят уточни, че отчитайки и историческите, и другарските връзки и положителни и неприятни през годините сега сред България и Русия има прагматични, точни и правилни връзки във взаимна полза за всяка една от страните.

"Никога не е стояло във вниманието да скапваме връзките си с Русия, нито те с България ", добави Борисов. Той разяснява, че започващият на следващия ден градеж на Балкански поток е доста позитивен и че по тази тематика България и Русия работят дружно.
 На фотографията: Бойко Борисов и съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров.
Борисов напомни, че България е заплатила реакторите за АЕЦ "Белене " и означи, че за страната ни е значимо процедурите към плана да са транспарантни, ясни и точни:

"Съревнованието е доста огромно сред Държавата компания на Китай, на Южна Корея. Така че ще се постараем оптимално бързо да проведем всички тези договаряния.виждам и голям късмет, в случай че параметрите и осъществяването са в границите на контрактуваните правила, да стане един доста добър план ", добави още Борисов.

Той разяснява шеговито и случая с махнатите микрофони при визитата на ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в България: "Оттогава заедно съм с микрофон в джоба, с цел да може, който желае, да заповяда ".

Всичко стартира

когато някогашният основен редактор на вестник "Дума " - Юрий Борисов бе арестуван за разпит. Журналистът е един от секретарите на националното придвижване "Русофили ".

По-късно Борисов беше освободен без обвиняване, а от държавното разследване оповестиха, че е бил разпитван като очевидец.

След това проверяващите оповестиха, че ръководителят на Националното придвижване "Русофили " Николай Малинов е упрекнат за шпионаж, а шефът на Руския институт за стратегически проучвания ген. Леонид Решетников и предприемачът Константин Малофеев са с десетгодишна възбрана за влизане в България.

По-късно прокуратурата разгласява част от писмения доказателствен материал, събран при следствието против Малинов.

Заради хипотетичния случай на шпионаж в поддръжка на България се оповестиха Англия и Съединени американски щати.

"Обединеното кралство поддържа напъните на България като непосредствен европейски сътрудник и съдружник в НАТО ", обявиха от посолството на Англия в София.

"САЩ напълно поддържат напъните на България да отбрани суверенитета си от злонамерено въздействие ", обявиха от посолството на Съединени американски щати у нас в известия във Facebook.

Шпионски скандал: Разпитват някогашния редактор на „ Дума”

Юрий Борисов за шпионския скандал. Руски сенатор реагира

Шпионският скандал с Русия се разгаря, Борисов разяснява

Малинов е упрекнат за шпионаж, ген. Решетников - със възбрана да влиза в България

Прокуратурата популяризира докладна бележка от Николай Малинов

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов: Първи ми се обади Малофеев

Румен Радев: Очаквам неоспорими обстоятелства по обвиняванията в шпионаж

Как реагираха Съединени американски щати и Англия на шпионския скандал у нас
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР