България Борисов: Докладът на ЕК е добра новина, но пак

...
България Борисов: Докладът на ЕК е добра новина, но пак
Коментари Харесай

Борисов: Докладът на ЕК е добра новина, но пак не сме идеални

България Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални Премиерът съжалява, че някои политически съперници реагират по този начин, като че ли нещо неприятно се е случило 23 октомври 2019, 11:29  Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме идеални
 Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания
Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания
 Теменужка Петкова:
Теменужка Петкова: " Булгартрансгаз " заплати задатък от 250 млн. за " Балкански поток "
 Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете
Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете
 Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена
Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена
 Топла и слънчева сряда, каква ще е седмицата
Топла и слънчева сряда, каква ще е седмицата
 Запорираха имущество за 134 млн. лева на Миню Стайков
Запорираха имущество за 134 млн. лева на Миню Стайков
 Нов случай на избягал пандизчия
Нов случай на избягал пандизчия

окладът на Европейска комисия за България е добра вест, само че ние, които постоянно сме били сериозни, знаем, че не сме идеални и би трябвало да поставим още спомагателни старания.

Това разяснява министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание пред публицисти във връзка вчерашното предложение на Европейската комисия да отпадне Механизмът за съдействие и инспекция за страната ни.

Според него за това, което е регистрирано от Европейска комисия, че е свършено добре, би трябвало да се положат още спомагателни старания.

Европейска комисия предлага: Пада мониторингът за България, за Румъния - не

Премиерът Борисов поздрави всички, които са работели старателно и са създали по този начин, че България да има добър отчет.

"И външно и вътрешно, и правосъдното министерство, а и към Станишев мога да изкажа признателност, на комисар Тимерманс, на Жан-Клод Юнкер, и на всички, които направиха по този начин, че да имаме добър отчет за България ".

Докладът е тук

Той съжалява, че някои политически съперници реагират, че все едно нещо неприятно се е случило.

"Те дефинираха решението на Европейска комисия за отпадане на мониторинга и това било подарък за държавното управление. Казват България, не Борисов или държавното управление. Утре ще дойдат да ръководят и ще имат страна, която не е под ударите на механизма “, добави министър-председателят.

Той уточни, че новината е хубава за България, само че все пак съжалява за отделянето ни в тази ситуация с Румъния.

"Не е хубаво, тъй като би трябвало да вървим със съседите и Балканите дружно, с цел да има разцвет в този район. Отпадането на механизма е нещо положително. Но това би трябвало да ни окуражи още повече все ден всеки час да се борим са върховенството на закона, битката с корупцията, контрабандната. Ние, които постоянно сме били сериозни, знаем, че не сме идеални и би трябвало да поставим още спомагателни старания ", сподели още Борисов

Борисов пред „ Гардиън”: Това е сложен живот

По мотив визитата на "Репортери без граници " в България,

Борисов съобщи, че не е било допустимо да се срещне с тях. Причината е, че когато от организацията са били на посещаване в страна ни, се е състоял Европейският съвет и той не е имал физическата опция да се срещне с тях. Борисов обаче деликатно е чул всичко, което е било казано от "Репортери без граници ".

Репортери без граници: Омразата към публицистите прерасна в принуждение

Той смята, че единственото нещо, което може да направи страната ни в тяхна поддръжка, както и в поддръжка на свободата на словото, е да не се оставя на частни компании да вършат разпространяването на печата. Затова министър председателят предлага на Министерския съвет "Български пощи " ЕАД да правят активността по разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната.

"Български пощи са 100 % държавни. Имат достъп до всички обитаеми места и по този начин ще подсигуряваме, че всяко издание ще отиде там, където желаят да го прочетат ", добави Бойко Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР