България, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия и Полша не са одобрили

...
България, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия и Полша не са одобрили
Коментари Харесай

ЕК: България да одобри миграционния пакт на ООН

България, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия и Полша не са одобрили миграционния пакт на Организация на обединените нации седмица преди подписването му. Еврокомисарят по вътрешните работи и миграцията Димитрис Аврамопулос съобщи, че това ще разочарова африканските сътрудници.

Европейска комисия упорства шестте-страни членки на Европейски Съюз да одобрят миграционния пакт на Организация на обединените нации в навечерието на подписването на документа, което е планувано за 10 декември в Маракеш.

„ Не разбирам аргументите за отхвърли, та нали документът не е наложителен за осъществяване и не задължава с нищо никого “, сподели Аврамопулос в изявление за вестник „ Ди Велт “, което излиза през днешния ден. За момента пактът не е утвърден от България, Австрия, Унгария, Чехия, Словакия и Полша.

Според еврокомисаря отсъствието на единение вътре в Европейски Съюз слага под удар сериозността на желанията на Брюксел. „ Ако Европейски Съюз при подписването на пакта не бъде обединен, ние ще разочароваме и лишим от убеденост нашите сътрудници в Африка. Освен това, Европейски Съюз ще наподобява по-слаб и самичък ще се изложи на удари “, означи Аврамопулос. Той акцентира, че задачата на пакта е „ да се поддържа сигурността и да се контролира миграцията “, а също по този начин битката с проведения трафик на хора.

Германският Бундестаг утвърди миграционния пакт в края на ноември, напомня „ Дойче Веле “. Законопроектът беше признат след бурни диспути. Външният министър Хайко Маас, християндемократите, социалдемократите, „ зелените “, Лявата партия и либералите от СвДП опазиха миграционния пакт на Организация на обединените нации от рецензията на дясната „ Алтернатива за Германия “.

Миграционният пакт на Организация на обединените нации няма юридически наложителен темперамент, само че той провокира спорна реакция по света. Този документ би трябвало да бъде публично признат на срещата на Организация на обединените нации в Мароко през декември. Но редица страни, в това число Съединени американски щати, Австралия, Израел, Австрия, Чехия и Словакия към този момент отхвърлиха да се причислят към него. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР