Българите заемат 11-о мястоРуснаците са най-голямата група чуждестранни купувачи на

...
Българите заемат 11-о мястоРуснаците са най-голямата група чуждестранни купувачи на
Коментари Харесай

Руснаците са най-голямата група чуждестранни купувачи на имоти в Кипър

Българите заемат 11-о място

Руснаците са най-голямата група задгранични купувачи на парцели в Кипър през първите два месеца на тази година, българите заемат 11-о място, демонстрират данните на Имотния указател, предава

През януари и февруари пазарът на недвижимости продължава възходящото си развиване от предходната година.

Кипър е атрактивна дестинация за задгранични вложители, защото цените на недвижимите парцели в страната са доста привлекателни, съобщи шефът на Отдела за аграрен указател Еликос Илиас при откриването на 5-ото ревю за недвижима благосъстоятелност. То е под егидата на Кипърската търговско-промишлена камара и се организира през уикенда в Никозия.

Купувачи от Русия, Англия, Израел, Гърция и Ливан са в челната петица в покупко-продажбите за парцели през януари и февруари.

Пазарът в Кипър остава мощен и динамичен макар интернационалните рецесии и проблемите, които го засегнаха вследствие на пандемията и войната в Украйна, сподели шефът на профилирания отдел.

Общият брой на продажбите, регистрирани през първите два месеца, е със 17% повече от същия интервал предходната година.

Почти 14 500 ипотеки на стойност над 3 млн. евро са вписани в Имотния указател през предходната година, демонстрират данните.

Кипърската търговско-промишлена камара е загрижена за развиването на бранша поради повишаването на строителните материали и на лихвите по заемите.

Компании в сектора, участници в ревюто, желаеха от страната по-строг градоустройствен надзор, възстановяване на електронното ръководство в бранша за облекчение и ускорение на покупко-продажбите, понижаване на времето за лицензиране на строителните планове. Те се оповестиха и за тласъци, насърчаващи построяването на " зелени " здания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР