Българите в украинското футболно първенство обявиха, че се чувстват много

...
Българите в украинското футболно първенство обявиха, че се чувстват много
Коментари Харесай

Наши футболисти и треньор се мъчат да напуснат Украйна

Българите в украинското футболно състезание оповестиха, че се усещат доста обезпокоени от почналите военни дейности в страната и търсят метод да се приберат в страната ни. Засега обаче те не намират подобен метод и по тази причина насочиха апели за помощ.

Помощник-треньорът на " Зоря " (Луганск) Веселин Бранимиров написа в една от обществените мрежи: " Добре съм, само че диря метод да се прибера в България. Но нямам никаква концепция по какъв начин. Трябва ми да стигна до румънската или молдовска граници. Сега съм в Запорожие желая да се придвижа най-малко до Одеса ".

Но и в Одеса обстановката не е по никакъв начин спокойна, а от това се оплака един от двамата български футболисти в локалния " Черноморец " - Мартин Петков. Той, дружно с Борислав Цонев, минаха в тима от " Левски " като свободни сътрудници през януари и към момента не са създали формалния си дебют за " Черноморец ".

" Засега огромна суматоха в Одеса няма. Но се усеща напрежението. Притеснителното е, че това, което се случва в другите краища на Украйна, може да пристигна и тук. Говорят за боен спор и напрежение, само че това си е война! Ние не желаеме да оставаме повече тук... От управлението на " Черноморец " (Одеса) ни споделиха да не си тръгваме. Да не изпадаме в суматоха и че всичко ще затихне. Днес ни трансферираха в един хотел. Хората са деликатни с нас. Аз, Боби и останалите чужденци обаче сме безапелационни. Здравето ни е най-важно. Най-голямото ни предпочитание е да се приберем в нашите домове при фамилиите и околните ни. Не знам дали футболната ни кариера ще продължи в " Черноморец " (Одеса). Този въпрос въобще не стои сега на напред във времето. Сега главното е да се върнем в България, само че се появи значителен проблем. Не можем да намерим с какво да пътуваме. Няма по какъв начин със аероплан. Търсим кола, рейс. През Молдова и Румъния ще се пътува – това е задачата. Но най-малко към този момент нямаме обезпечен транспорт. Търсим транспорт... Не искам да оставам в този пъкъл ", съобщи Мартин Петков пред " Блиц ".

Първенството на Украйна трябваше да бъде възобновено този уикенд с първите публични мачове за 2022 година, само че целият кръг е анулиран.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР