Българите са на първо място в Европа по пазаруване на

...
Българите са на първо място в Европа по пазаруване на
Коментари Харесай

Българите пазаруват най-много дрехи и обувки онлайн от целия ЕС

Българите са преди всичко в Европа по извършване на покупки на облекла, обувки и спортни артикули от онлайн магазини. Това демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат, като съгласно тях 83% от дамите у нас сред 16 и 74-годишна възраст са си купили през интернет най-малко една стока от тази категория.

Мъжете у нас, които си пазарят облекла и спортни артикули онлайн, са малко по-малко - 72 на 100. По този индикатор страната ни изпреварва всички страни членки на Европейския съюз (ЕС). След българските консуматори се подреждат тези от Румъния, Чехия и Англия.

 Снимка 322623
Източник:

Едва 8% от дамите в България обаче си купуват електронни устройства по този метод при 22% от представителите на мощния пол. В тази категория страната ни е предпоследна в съюза.

 Снимка 322624
Източник:

Още по-малък дял имат нашенците, които си заплащат онлайн за гледането на филми и слушането на музика - под 8% и за двата пола при приблизително равнище над 20% за Европейски Съюз.

България се класира много по-надолу измежду страните членки и по покупки онлайн на обзавеждане и домашни използва, почивки и екскурзии, билети за концерти и други културни и спортни събития.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР