Българите правят най-много бебета по време на коледните пости. Оказва

...
Българите правят най-много бебета по време на коледните пости. Оказва
Коментари Харесай

Българките зачеват най-вече по време на пости

Българите вършат най-вече бебета по време на коледните пости. Оказва се, че взривът на раждания у нас е постоянно през месец юли

Това демонстрира статистиката за последните 20 години, откри репортерска инспекция на в базата данни на Националния статистически институт. Там се пази информация от 2000 година насам. За да бъдат родени през лятото, доносените бебета би трябвало да бъдат заченати в интервала ноември – декември. Именно тогава обаче е така наречен Рождественски пост. Църквата счита, че по време на него с изключение на от месо миряните би трябвало да се въздържат и от скотски удоволствия. Според някои свещеници сексът е разрешен само сред съпрузи, и то по изключение.

Данни

Данните обаче демонстрират, че българите всеобщо съгрешават по време на постите. През миналите пет години от 2017 до 2021 година юли е месецът, в който са проплаквали най-вече бебета в страната. Най-малко пък се раждат през ноември и декември. Това значи, че през първите три месеца на всяка година се прави минимум секс, а през последните три – най-вече. Според експерта по психиатрия доктор Веселин Герев празничните дни към Коледа подготвят двойките към фамилиарност. „ Еуфорията около празниците е една от главните аргументи за сходна статистика. Знаете, че когато се съберат повече свободни дни, хората първо се отпускат от всекидневния стрес и, въпреки това, се зареждат с позитивни страсти. Събират се с компании, употребяват повече алкохол, отпускат се и надлежно вършат повече секс “, съобщи пред „ Телеграф “ доктор Герев. По думите му приповдигнатото въодушевление, свободното време и опцията хората да се провиснал способстват доста. „ Колкото по-голямо е напрежението, толкоз по-малка е вероятността от зачеване. Адреналинът като хормон на напрежението работи като контрацептивно средство. Когато обаче човек е вкъщи на мира и уединение, нещата се получават по-лесно “, добави специалистът.

Тенденция

Що се отнася до противоположната наклонност – при започване на годината да вършим по-малко секс, съгласно него повода се дължи на следпразничната меланхолия. „ Това са месеците, през които има най-слаба витална интензивност и потиснато въодушевление. Една от аргументите е, че през този интервал към този момент се е натрупало много време при неналичието на слънчева светлина, която е един от факторите за поддържане на равнищата на серотонин. Другото е, че на хората към този момент им е омръзнало от студовете, мотивите за събиране са по-малко и те някак се затварят и стават асоциални. Така че неналичието на светлина и контакти не са за подценяване “, безапелационен е доктор Герев. „ Това е един биологичен темп на серотониновите равнища. На процедура всичко зависи от това вещество, което ръководи всички най-важни сфери на психологичната активност – тонуса, настроението, концентрацията, вниманието, мисленето, съня, удоволствието от секса и така нататък “, добави доктор Герев.
Драстично
И въпреки юли да е най-плодородният месец от годината, даже той бележи фрапантен спад. През 2000 година да вземем за пример в седмия месец са родени 6664 бебета. За същия месец на 2017 година броят им е бил 5907, до момента в който през миналата юлските новородени са били едвам 5114 и това е най-високият брой за всички месеци на 2021 година За сметка на това през последните пет години фрапантно нарастват извънбрачните бебета, които са с над 10 000 повече от тези, родени в брак. Така да вземем за пример съотношението за предходната година е 35 446 към 23 623. Що се отнася до многоплодните бременности, всяка година у нас се раждат към 900 двойки близнаци, като най-вече са тези с момче и момиче. Между 5 и 10 са и тризнаците, които проплакват годишно в България, като по-честа е комбинацията от едно момче и две девойки, както и три девойки. През миналата година няма нито една композиция от две девойки и едно момче, до момента в който през 2020 година е имало 5 такива случая.

Славка Пенева: Луната ги орисва

В юли се концентрират много мощно вибрациите на Луната, която носи в живота ни силите на майчинството и дома. Това разяснява пред „ Телеграф “ националният врач и радиестезист Славка Пенева. Според нея, в случай че има някаква промисъл свише в седмия месец на бял свят да идват най-вече деца, то тя е обвързвана и със зодията Рак. Защото хората, родени под нейния знак, издигат в фетиш фамилните полезности, които в последните 3 десетилетия на демократичния преход в България бяха подценявани. „ Показва ни се да обичаме децата, да слагаме възпитанието им и дома си в центъра на всичко “, уверена е Пенева. Тя с изключение на различен врач е и дълготраен инженер в Българска национална телевизия – един от създателите на малкия екран в България. Според езотериката цифрата 7 е част от свещената геометрия, по която е издигнат забележимият и невидимият свят. Седем са музикалните ноти, седем са главните цветове. В Египет цифрата седем е било считано за знак на безконечния живот. В християнството седем е знак на сътворението на света.

4000 стават майки под 20 година

Над 4000 българки под 20-годишна възраст раждат всяка година, демонстрират още данните на Национален статистически институт за интервала 2017-2021 година Любопитното е, че над 1200 от тях годишно раждат второ дете, а по една от тях ражда шесто. Далеч по-малко са българките, които стават майки над 45 година Техният брой е към 180. За повече от половината обаче това е второ раждане, а приблизително две от тях раждат шесто бебе. Най-млади раждат в Сливен, Монтана, Видин и Ямбол, а най-възрастни в София, Смолян и Варна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР