Българите обичат да посещават Мароко и по-специално културните дестинации като

...
Българите обичат да посещават Мароко и по-специално културните дестинации като
Коментари Харесай

Посланик Ел Мидауи: Българите обичат Мароко

Българите обичат да посещават Мароко и по-специално културните дестинации като Фес и Маракеш, и тези на юг. Това съобщи Нейно Превъзходителство Закия Ел Мидауи, дипломат на Кралство Мороко у нас, в изявление за Травъл нюз. Тя заяви, че мароканските управляващи сътвориха коронавирус етикет „ Добре пристигнали в сигурност “, което дава цялостна гаранция на туристите, че мароканските хотели и квартири за изцяло безвредни. Ето цялото изявление за Закия Ел Мидауи:

- Мароко посреща доста българи на отмора всяка година. Какво е ситуацията през тази година?

- Българите обичат да посещават Мароко и по-специално културните дестинации като Фес и Маракеш, и тези на юг. През 2019 година Мароко одобри към 12 000 български туристи. Въпреки това, заради обстановката с COVID-19 и рестриктивните мерки за пътешестване по целия свят, броят на туристите спадна през последните две години, което се отрази на общия брой интернационалните туристи, посещаващи Мароко, в това число и българските.



- Колко българи са посетили страната тази година (2021 г.)?

- След отварянето на Мароко за задгранични гости от юни 2021 година, страната стартира още веднъж да посреща огромен брой интернационалните туристи. От България до момента са пристигнали към 3000 туристи, само че броят им ще нарасне още до края на годината.

- Хотелите и курортите на Мароко отворени ли са в този момент за туристи?

- Всички туристически обекти и инфраструктура към този момент са отворени за посетители. Освен това мароканските управляващи сътвориха етикет „ Добре пристигнали в сигурност “, основан на „ индикатор за здравна сигурност в подтекста на предварителната защита, обвързвана с COVID-19, за марокански заведения и за туристическо настаняване “. Това дава цялостна гаранция на туристите, че мароканските хотели и квартири за изцяло безвредни.

- Какво ново предлага Мароко за туристите?

- В подтекста на интернационалната икономическа рецесия и районната неустойчивост, Мароко предлага непоклатимост на политическо, обществено и икономическо равнище, което е солидна основа за развиването на туристическия бранш. Така че, както към този момент споделих, Мароко е отворен за всички интернационалните туристи. Посетителите обаче би трябвало да съблюдават някои правила за влизане. Напълно имунизираните хора, които показват документ за имунизация, могат да влязат в страната без никакви ограничавания. Неваксинираните обаче би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест, изработен 48 часа преди заминаването. Разбира се, всички гости би трябвало да попълнят формуляр за локация на пасажери, който се изисква при идването на всички марокански  летища.



- Какво препоръчвате на българите да видят в Мароко?

- Българинът има огромен избор при визитата си в Мароко. От север на юг, от Танжер до Лагуира, те могат да релаксират на плажа на Средиземно море в Саидия или на Атлантическия океан край новия морски курорт в Тагазут или Дахла, откривайки културното многообразие на Мароко. Могат да посетят имперските градове, старите медини и обичайните пазари (сук). Имаме туризъм за опознаване на живописните пейзажи и красивата природа. Ние можем да предложим от спане в палатки под звездите в мароканската Сахара до настаняване в зелените оазиси. Любителите могат да изкачват върховете на  Атласките планини или просто да се наслаждавате на вкусната мароканска кухня. В допълнение, Мароко има доста обекти и монументи, класифицирани като международно завещание от ЮНЕСКО, които притеглят огромен брой задгранични туристи, в това число и българските. Фестивалите и културните събития, които се провеждат всяка година, притеглят също доста гости. Такъв е казусът с музикалния фестивал „ Mawazine “ в Рабат, Фестивала на свещената музика на Фес, фестивала Гнауа, този на Световната музика на Есауира или Фестивала на розите на Магун, както и доста други събития като интернационалния кино фестивал в Маракеш.

- Какви са усещанията Ви от България?

- България е интернационална туристическа дестинация за четирите сезона. Неслучайно е на 3-то място на европейско равнище по културно благосъстояние. Наистина съм впечатлена от благосъстоянието и разнообразието на българските термални извори с известни лечебни качества и от безбройните монументи от разнообразни исторически интервали като църкви, катедрали и вековни манастири, украсени с превъзходни фрески. Аз персонално, предлагам на мароканските туристи да посетят българските черноморски курорти, които оферират благоприятни условия за отмора и релакс, да не приказваме за отличната инфраструктура на хотели, заведения за хранене и места за отдих. Освен това селският туризъм в България е едно от обичаните ми занимания, тъй като това е опция да открия превъзходни планини, гори, села, гостоприемно население и тяхното ноу-хау в региона на занаятчийството и локалните артикули, които са добре непокътнати и предпазени. Важна е ролята на акцията „ Чудесата на България “, водена повече от 10 години от медия „ Стандарт “ и нейния основен редактор госпожа Славка Бозукова.

- Вече има чартъри сред двете страни. Кога мароканците ще стартират да идват в България?

- Дори и съществуващите чартъри да се отнасят до огромна част от българските туристи, които посещават Мароко, доста мароканци евентуално ще стартират да посещават България. Има благоприятни условия още посредством постоянни и евтини полети със спирки в европейски страни като Франция, Белгия, Испания, Германия, Нидерландия или Италия. България съставлява огромен евентуален туристически пазар за Мароко, което се потвърждава от огромния брой българи, посещаващи страната всяка година. Ето за какво всяка година се подписват доста туристически партньорства сред марокански и частни български туроператори за основаване на нови директни полети сред двете другарски страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР