Българите обичаме да се сравняваме - по заплати, цени, социално

...
Българите обичаме да се сравняваме - по заплати, цени, социално
Коментари Харесай

Пловдив на шесто място по заплати в България

Българите обичаме да се съпоставяме - по заплати, цени, обществено и културно развиване. Падаме си малко шовинисти, не пропущаме да се похвалим, че живеем в най-стария и хубав град, а в този момент и Европейска столица на културата, че имаме най-красивите дами, най-дългата пешеходна улица и прочие. Да забележим обаче къде сме измежду другите градове по чисто стопански и пазарни индикатори. Цифрите са най-обективният и чист метод за оценка.

Средната работна заплата в Пловдивско мина психическата граница от 1000 лв. чак през септември месец предходната година. Според данните на статистиката брутното заплащане на заетите тук е било 1009 лв.. Скокът сред август и септември е в действителност „ лъвски ” - 40 лв. от горната страна, само че все пак Пловдивска област остава на опашката след София, Стара Загора, Враца, Варна и Разград. За септември (по-нови данни към момента не са обработени) в столицата са се разписвали против 1513 лв. приблизително, в Софийска област - против 1153, във Враца - 1089 лв., във Варна - 1059 лв., а в Разград - 1029 лв.. За възнагражденията в столицата е ясно, хората обичайно се разписват на фишове против огромни суми, тъй като там са съсредоточени административните центрове на огромните компании, скъпоплатената държавна администрация. Във Врачанско пък

АЕЦ " Козлодуй " и „ Химко ” подвигат стандарта на живот.

Голяма част от жителите на Стара Загора са заети в енергийните предприятия на територията на региона. В Пловдивско индустриалните компании са съсредоточени в Тракия икономическа зона.

Ръстът в работните заплати е осезателен, само че освен тъй като част от работодателите са принудени да ги подвигат поради недостига на фрагменти, а и по една справедлива причина - минималната работна заплата непрестанно пораства. Това ужасява едрия бизнес, който счита, че заплата се дава за направени часове или създадени артикули и услуги, а не се постанова изкуствено „ от горната страна ”. От началото на годината заплатите гладко порастват всеки месец, регистрират статистиците. В Пловдивско през януари да вземем за пример сме се разписвали всеобщо на фишове за 943 лв.. Така за девет месеца се оказва, че сме " забогатели " с 66 лв.. Така или другояче приблизително брутно заплащане от 1009 лв. на чиновник излиза на шефовете в Пловдив към 1200 лв.. Работещият пък взима чисто едвам 783 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР