Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ“, заяви

...
Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ“, заяви
Коментари Харесай

Ще бъдат ли вписани българите в Конституцията на РСМ?

„ Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ “, съобщи ръководителят на Македонския теоретичен институт проф. Георги Николов във връзка със поръчката на премиера на РСМ Димитър Ковачевски да подаде оставка , откакто бъдат направени конституционните промени.

„ Това е обезверен ход да се извърши настояването на Европейския съюз, а по този метод и едно от основните условия на ВМРО-ДПМНЕ – да има нови избори, които те се надяват да завоюват “ , разяснява проф. Николов пред „ Фокус “. По думите му в границите на тези разисквания за конституционните промени няма да се стигне до вписването на българите в главния закон на югозападната ни съседка. Той уточни:

„ Не съм оптимист, че ще се стигне до разрешението на въпроса му метода, по който чака Европейският съюз, а точно българите да бъдат вписани като един от държавоотговорните нации. “

Проф. Николов счита, че крайнодесните придвижвания в РСМ нямат планове да подкрепят процеса по присъединението на страната към Европейския съюз. Той загатна и за отрицателно въздействие във образуването на външната политика на югозападната ни съседка , което идва от Сърбия.

Председателят на Македонския теоретичен институт съобщи, че в РСМ се поддържа мощно антибългаризмът , тъй като той служи като мотив за заклеймяването на България като съперник против европейската интеграция на страната.

Проф. Николов смята, че разликите сред България и Република Северна Македония ще бъдат решени, когато хората от двете страни се обединят .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР