Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ. Това

...
Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ. Това
Коментари Харесай

Проф. Георги Николов пред Фокус: Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ

Българите няма да бъдат вписани в Конституцията на РСМ. Това съобщи ръководителят на Македонския теоретичен институт професор Георги Николов за " Фокус “ във връзка със поръчката на премиера на РСМ Димитър Ковачевски да подаде оставка, откакто бъдат направени конституционните промени.

" Това е обезверен ход да се извърши настояването на Европейския съюз, а по този метод и едно от основните условия на ВМРО-ДПМНЕ - да има нови избори, които те се надяват да завоюват ", безапелационен бе проф. Николов.

Той счита, че в границите на тези разисквания за конституционните промени няма да се стигне до вписването на българите в главния закон на югозападната ни съседка. 

" Не съм оптимист, че ще се стигне до разрешението на въпроса му метода, по който чака Европейският съюз, а точно българите да бъдат вписани като един от държавотворните нации ", съобщи той.

Проф. Николов счита, че крайнодесните придвижвания в РСМ нямат планове да подкрепят процеса по присъединението на страната към Европейския съюз. Той намекна и за отрицателно въздействие във образуването на въшната политика на югозападната ни съседка, което идва от Сърбия. 

" Ултрамакедонистите единствено проформа декларират, че желаят да влязат в Европа, а в действителност се намират от взаимозависимост от Белград. Сърбия също се намира до на никое място в едни сходни стъпки (бел. от ред. - за присъединение към ЕС), които не се вършат, а в противен случай, тече придвижване към Русия. Решенията на всички модерни въпроси на Македония се намират в Белград ", счита той.

Председателят на Македонския теоретичен институт съобщи, че в РСМ се поддържа мощно антибългаризмът, тъй като той служи като мотив за заклеймяването на България като съперник против европейската интеграция на страната.

" Всичко се прави, с цел да се каже, че българите са отговорни, че РСМ не влиза в Европейския съюз. Това се прави от доста години, с цел да се каже, че България слага нови и нови условия ", изясни той

Проф. Николов счита, че разликите сред България и Република Северна Македония ще бъдат решени, когато хората от двете страни се обединят. 

" Сближаването на хората от двете страни е единственият метод за превъзмогването на несъгласията. Никой в България не слага под подозрение съществуването на страната Македония “, счита председателят МНИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР