Българите не са антиваксъри, но се страхуват, защото четат фалшиви

...
Българите не са антиваксъри, но се страхуват, защото четат фалшиви
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Българите не са антиваксъри, но се страхуват, защото четат фалшиви новини

Българите не са антиваксъри, само че се опасяват, тъй като четат подправени вести. Това сподели някогашният здравен министър доктор Мими Виткова по Нова нюз.

Виткова счита, че е необходим фрапантен надзор на Коронавирус ограниченията, а в случай че това се окаже неефективно, тогава да се мисли за нови.

" Българите не са антиваксъри, опасяват се от имунизациите, четат подправени вести, заблуди, както и са очевидци, че и при имунизация няма стопроцентова отбрана ", това Виткова.

Но добави, че би трябвало да се направи съпоставяне на смъртността у нас със страните, в които има високо равнище на имунизация, с цел да се види изгодата от имунизация.

" Причината да сме на такова ниско равнище на имунизация е неналичието на съответна връзка и информация, в това число от здравните управляващи. Наблюдава се смяна в метода с новото държавно управление, само че са нужни повече старания ", съобщи още доктор Виткова.

" Ваксините също търпят рационализиране, това всички го признават, науката догонва епидемията. Предстои да се пуснат в послание и медикаменти, тъй като единствено с ваксина няма да се преодолее вирусът. Лекарството не може да размени имунизацията, и двете би трябвало да работят. Мутациите се развиват, където е срутен имунният отговор и липсва имунизация ", добави лекарят.

Бившият здравен министър чака да се произведат модифицирани ваксини, в случай че вируса не ни изпревари с нови разновидности, което е допустимо заради огромния % неимунизирани по света.

" Политиците са боязливи в използване на ограничения, само че няма и надзор, както в обитаемоте места, по този начин и граничния. Не се управлява задоволително и тестването на учениците ", установи доктор Виткова.

За нея е необходим фрапантен надзор и в случай че това не се окаже дейно, чак тогава да се постановат нови по-строги ограничения.

" Не чаках, че българинът е толкоз безмилостен, че да не му прави усещане какъв брой хора умират ", съобщи още медикът.

Тя не има вяра, че елементарно ще достигнем 75% имунизация, с цел да отпадне зеленият документ, както съобщи министър председателят Кирил Петков.

По казуса с неналичието на медицински фрагменти доктор Виткова изрази мнение, че са нужни ограничения.

" Завършват студентите държавна поръчка, България готви безвъзмездни фрагменти за богата Западна Европа. Завършва и отпътува, никой не го ангажира с нищо. Най-нормално е, когато си държавна поръчка, да се подпише контракт - колкото години те е издържало това общество, оставаш да работиш тук, в случай че искаш да заминеш, си заплащаш образованието и вратата е отворена. Това е методът да задържим фрагменти тук. Освен това би трябвало да се огледа диспропорцията във възнагражденията - един получава 1000 лв., различен 50 000. Това не може да продължи безпределно. Затова имаме единствено 30 вирусолози в страната, 60 патоанатоми, няма анестезиолози, педиатри, тъй като те са относително ниско платени на фона на някои други специалности. Това са неща, които могат да се огледат за една седмица и да се откри решение ", сподели доктор Мими Виткова.

Според нея Министерство на опазване на здравето е извънредно огромен дебитор на българското общество.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР