Българите, наред с гражданите на Румъния, Унгария, Франция и Холандия,

...
Българите, наред с гражданите на Румъния, Унгария, Франция и Холандия,
Коментари Харесай

Българите са сред най-честите жертви на трафик на хора в ЕС

Българите, наред с жителите на Румъния, Унгария, Франция и Холандия, са измежду най-честите жертви на трафика на хора в Европейски Съюз. Това сочи отчет, показан през днешния ден от Европейската комисия.

За 2017 и 2018 година са открити 14 145 случая на трафик, половината (49 на сто) на жители на Европейски Съюз. Сред останалите потърпевши от това събитие в Европа най-често са жители на Нигерия, Китай, Украйна, Мароко и Индия. 

В отчета е даден образец с българо-френска интервенция, при която са били открити 167 български жители, жертва на трафик. Случаят е бил оголен със съдействието на Европол и е бил обвързван с българи, наети за гроздобер във Франция.

Данните демонстрират, че най-често трафик за осъществяване на закононарушения и за насилствена милостиня се следи в България, Хърватия, Гърция, Холандия и Полша. Обикновено жертви стават небогати или подвластни хора от малцинствата, които биват принуждавани да крадат, мамят или да продават опиати.

България, наред с Франция, Белгия, Румъния и Австрия, е измежду страните в Европейски Съюз, където се водят най-вече каузи за трафик на хора. 70 на 100 от повдигнатите обвинявания са по отношение на европейци и са за трафик за полова употреба, написа още в отчета. Около 5 на 100 от жертвите са били заставяни да работят наложително. Над две трети от обвинените са мъже, демонстрират данните.

Отчита се, че всеки трети случай на трафик в Европейски Съюз се прави в границите на една и съща страна. Най-често (72 на сто) жертвите са дами и девойки. При посочените над 14 хиляди открити случая са били предявени едвам 6163 обвинявания, а присъдите са единствено 2426, съгласно отчета. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР