Българите масово свързват Черния петък с пазаруване онлайн, предимно на

...
Българите масово свързват Черния петък с пазаруване онлайн, предимно на
Коментари Харесай

В Черния петък българите масово избират онлайн пазаруването

Българите всеобщо свързват Черния петък с извършване на покупки онлайн, най-вече на облекла, обувки, козметика и електроуреди, като желанията на множеството са да изхарчат сред 100 и 750 лева, сочи изследване на платформата за електронна търговия eMAG, публикувано в понеделник преди идните огромни понижения на цените за Black Friday.

Когато се заприказва за Черния петък, разпродажбите се свързват с онлайн магазините от 62.9% от евентуалните клиенти. Двойно по-малко – 32.7 %, избират физически магазини. В същото време 26.7% от запитаните са показали платформата eMAG като мястото, от където считат да пазарят за Черния петък.

Над 40% от възнамеряващите да създадат покупки по време на шопинг събитието са се насочили към облеклата, а 20.5 на 100 считат да пазарят обувки. Следва ползата към козметиката – 13.7%, и дребни домашни електроуреди (12.9%). Мобилни телефони и Телевизори са измежду търсените категории за надлежно 8.7% и 5.6% от потребителите.

Тенденциите в другите възрастови групи се дефинират от техния метод на живот и потребности. 18-24-годишните ще търсят главно облекла (54.2%), идващите възрастови групи до 44 година ще се насочат най-вече към облекла, обувки, козметика и дребни домашни електроуреди. Потребителите сред 45 и 55 години показват нараснал интерес по отношение на цялостната извадка към дребни домашни електроуреди, артикули за дома и декора.

Пазаруващите онлайн са 77.1%, което бележи покачване по отношение на миналата година, когато са били 70.4%. Сред тях най-активна е групата 25-34 година, следвана от 18-24 година (съответно 90.4% и 83.6% от тях вършат покупки онлайн).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР