Българите масово не познават значенията на думичките, които използват за

...
Българите масово не познават значенията на думичките, които използват за
Коментари Харесай

Българите масово не познават значенията на думичките, които използват за обиди

Българите всеобщо не познават смислите на думичките, които употребяват за обиди.

Сега всеобщо се употребява думата „ джендър “ за подготовка на някой, който – съгласно обиждащия – е хомосексуален или транссексуален. Докато думичка „ джендър “ чисто и просто значи „ пол “, нищо повече, нищо по-малко.

Цели генерации използваха думата „ фашисти “ за обидна, без да осъзнават, че огромна част от тях са били точно такива. Сега… това, в случай че не е ирония…

Повод за тези размишления ми даде уволнението на Михаил Мирчев, който мнозина считат за наклеветен за расист, а пък други го считат за наклеветен за… професор.

В това, което някои настойчиво не престават да назовават „ лекции “,

този човек е обяснявал по един леко подигравателен (това е значимо, ще се върнем към това след малко) метод, че малцинствата са „ нападателни “, безчовечен надали не, че евреите ще завладяват страната, ще станем еврейска страна. И че май-май имало потребност от „ диктатурка “.

Ксенофобия, расизъм, език на омразата. И шегички.

Мирчев е някогашен кандидат-кмет на Българска социалистическа партия, татко му е бил секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

Дотук нищо изненадващо.

Той е водил курс „ Социална работа с етно групи “. С други думи – подготвял е фрагменти, които в бъдеще ще работят с малцинствата, ще се грижат за тях, за интеграцията им. Още от университета той ги приготвя да ги ненавиждат.

Представете си сюжет, просто сценарий… отива някой предстоящ чиновник освен това малцинство и стартира да работи за „ интеграцията “ му: „ Ман*ал, ела тука бе, да ти *** а! “. След това въпросните хора от въпросното малцинство внезапно се оказва, че не харесват доста белите българи, тъй като малко им припомнят на „ белия стопанин “, който се счита за висша раса.

Всичките ви плачове, че „ тия не желаят да се интегрират “ незабавно олекват

и стават безсмислени, когато ТОВА, което имате като експерти, които дават отговор за интеграцията, са такива кухи лейки, нагли, нападателни и мачкащи. Или може би бъркате интеграция с асимилация…?

Какво тъкмо желаете? Да ги мачкате, обиждате, псувате, подритвате и най-после те да си кажат: „ Хей, но айде – все пак, ние да си се интегрираме, че и да си го създадем сами дори, без помощ! “ Ако това е по този начин, сте умни колкото пробита стомна и равнището на всичко в тая страна е изцяло справедливо.

Мирчев просто сподели равнището на българите. Хора, които десетилетия са обиждали на „ фашист “ прегърнаха фашистката идеология. Мирчев с подигравка заприказва за „ диктатурка “ и хората ахнаха да го пазят.

Сега… първо за опита му да пропагандира ненавист с подигравка. Терминът е „ Хахаганда “. Състои се от думите „ Ха-ха “ и „ Пропаганда “. Това е трик за прокарване на дадена агитация, скрита под сякаш комизъм, с цел да може – притиснат вероятно до стената – пропагандаторът да съобщи: „ Ама аз единствено се майтапих! “

Но е реалност, че мнозина се прехласнаха по концепцията за диктатурката. Значи не било комунизъм или фашизъм… не. Идеята било да си е тирания, пък името не е значимо.

Има два вида хора, които обичат диктатурата:

1. тези, които са сигурни, че ще бъдат господари и ще господстват над робите. Произхождащите от Българска комунистическа партия, Централен комитет, Политбюро и Държавна сигурност – да вземем за пример.

2. робите, които не желаят независимост, тъй като не знаят какво да я вършат. Има един сериал на Netflix, споделя се „ Г-н Иглесиас “. В една от сериите ученикът Уолт (представен като малоумен и несъвършен ум) научава, че в Индия има касти и на нисшите касти им се споделя какво да вършат, какво да работят, за кого да се женят, всичко. И той се възхищава на Индия и споделя, че това е съвършена система, тъй като те отървава от напрежението да мислиш и решаваш самичък.

Всички други оправдания: но ще има ред в страната, но ще махнат престъпността и така нататък са просто плачещи извинения за тези две групи да желаят диктатурата. Няма да се махнат закононарушенията, даже в противен случай – ще се засилят, тъй като хората ще имат лимитирани благоприятни условия за оцеляване. При соца, ИМАШЕ престъпност, просто НАРОЧНО не ви съобщаваха, с цел да си мислите, че всичко е наред. В Русия, Северна Корея, Китай, Куба, във всички тези страни ИМА престъпност и тя е ужасяващо жестока. Ако смятате да спорите по тези въпроси, първо… удивлявам се, че изобщо можете да четете; второ: двоумя се да сте дочели този текст чак дотук.

Има доста неща, които не мога да схвана, и си изяснявам единствено с добре промитите мозъци, лъснати до искра.

Като да вземем за пример:

- Как по този начин цялата страна слуша чалга, се е трансформирала в мазна чалготека, кълчи кълки, върти мазни гюбеци, само че в същото време ненавижда ромите? М?

Или ще следвате образеца на Адолф Хитлер? Който видял, че хората харесват „ черната “ музика джаз и направил напълно бели джазови оркестри. Виждали ли сте от тези плочи? На гърба им написа, че джазът, който слушате, е извършват от напълно бели хора. Но това не трансформира лицемерието.

- Как и за какво толкоз „ комунисти “ пазят фашистка агитация?

- Как очаквате едно малцинство да се „ интегрира “, когато в действителност единственото, което желаете, е да се асимилира? Как очаквате да не ви ненавиждат, когато единствено ги ненавиждате. Как очаквате освен това от тях, когато те са небогати и необразовани?

Какво казвате? „ Ами да се образоват “? Така ли? Ама не можели, но това не било ваш проблем. В подобен случай като казвате, че сте заболели, аз ви споделям: „ Ами лекувайте се “. Ама нямали сте пари, не можете. Ами това мой проблем ли е? Ей ви ги докторите, какво като ви желаят три-четири хиляди евро за интервенция, пà оправяйте се бе. Защо не ходите на отмора на Малдивите? Кой ви стопира?

Ама нямали сте пари. Е… сà… това мой проблем ли е? Оправяйте се, никой не ви стопира и не ви пречи.

- Били крадели, просели, пречели ви на спокойствието. „ Тия ман*али, такива, онакива, вместо да се хваната да работят! “….. „ Добре, ти си шеф, ще наемеш ли един от тях? “……… „ Е, сà… не, аз не, таковата… аз… по принцип имам предвид… да се заловен да работят. Аз не, аз няма да наема подобен! “

- Докато мутрите крадат милиарди, вие се чудите по какъв начин да им подражавате и да станете вероятно чиновник на някой от тях, че да намажете и вие. Не ви пречи. И откраднатите крайбрежия, и изсечените гори, и поруганата ви татковина, опазване на здравето, пенсии, заплати, витален стандарт… Не. Ромите крадат – ЕЕЕЕ, национална злополука! Фирми източват с далавери милиони от здравната каса, със схеми с подправени болнични. Нищо. „ Еми, намерили са метод, оправят се, какво като го начукват на системата! Браво на тях! “ Ромите се лекуват, без да заплащат осигуровки, щото нямат пари… ЕЕЕЕ, смут! Най-голямото закононарушение! Общината ти краде милиони за подправени поправки и подставени фирми… тишина. Роми получат помощи за безработни… УЖАС!

Мразите мутрите и ви е боязън от тях, само че желаете да сте като тях и, в случай че не можете, желаете най-малко да работите за тях, до момента в който ненавиждате ромите и ги псувате, до момента в който слушате музиката им и се обличате като тях.

Да, добре… шъ съ опраите…

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР