Българите, които се очаква да се завърнат у нас днес

...
Българите, които се очаква да се завърнат у нас днес
Коментари Харесай

Българите, които бяха блокирани в Южна Африка, ще са под карантина у нас

Българите, които се чака да се завърнат у нас през днешния ден от Република Южна Африка, ще бъдат сложени под карантина. Това заяви изпълняващият длъжността шеф на Регионалната здравна ревизия в Русе доктор Искра Генева за Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че когато дойдат на граничния пункт „ Дунав мост “ от Букурещ, всички ще бъдат изследвани с бързи антигенни проби.

Дори и резултатът да е негативен, всеки от тях ще бъде подложен за 10 дни под карантина.

„ След като изтече този интервал, сред десетия и дванадесетия ден те ще би трябвало да си създадат и PCR-тест. Ако резултатът е негативен, ще бъдат освободени от карантината “, изясни доктор Генева.

Тя уточни, че в случай че някой от сънародниците ни даде позитивен резултат на граничния пункт, ще бъде подложен под 14-дневна карантина.

Както стана ясно по-рано българите са изхвърчали с румънски евакуационен полет в 3.00 часа на 30 ноември от интернационалното летище на Йоханесбург и ще пътуват до Букурещ. Българското посолство в румънската столица е основало нужната организация за посрещането на сънародниците ни и извозването им до Русе.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР