Българите, които искат да кандидастват за статут на уседналост във

...
Българите, които искат да кандидастват за статут на уседналост във
Коментари Харесай

За статут във Великобритания временно ще се кандидатства само с паспорт с биометрични данни

Българите, които желаят да кандидастват за статут на уседналост във Англия, ще могат да подават документи, единствено в случай че имат паспорт с бимоетрични данни. Временно се стопира кандидатстването с персонална карта, оповестиха от Външно министерство.

Причината е епидемията от ковид. Като защитна мярка английските управляващи са въвели краткотрайни ограничавания при подаването на документи за статут.

" В резултат българските жители, разполагащи единствено с персонална карта, краткотрайно няма да имат опция да аплайват по Схемата за уседналост. За момента единствената опция за кандидатстване е посредством интернет-приложението, за което е необходим интернационален паспорт с биометрични данни ", оповестяват от Външно.

Временно е спряна работата на центровете по сканиране на персонални документи, както и изпращането на документи по пощата. Вече изпратените ще бъдат върнати назад. Заявления могат да се подават по интернет посредством мобилно приложение.

Пак като мярка против разпространяването на ковид стопира и работата на кол-центъра за разрешаване на проблемите със Схемата за уседналост. Запитвания ще могат да се изпращат единствено с електронен формуляр.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР