Българите Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Елизара Янева се класираха

...
Българите Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Елизара Янева се класираха
Коментари Харесай

Българите Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Елизара Янева започнаха с победи на Откритото първенство на Австралия за юноши и девойки

Българите Илиян Радулов, Адрияно Дженев и Елизара Янева се класираха за втория кръг на Откритото състезание на Австралия за юноши и девойки. Поставеният под номер 2 в схемата при юношите Илиян Радулов отстрани участващия с " уайлд кард " Юта Томида от Япония с 4:6, 6:4, 6:2 след 107 минути игра.

17-годишният Радулов, който е първенец на България при мъжете през предишния сезон, загуби първия сет след основен брейк в седмия гейм, а на старта на втората част той още веднъж сдаде подаването си, само че по-късно осъществя поврат. В третия  сет българинът доминираше и със серия от четири следващи гейма поведе с 5:1, което се оказа решаващо.

Следващият противник на българина ще бъде спечелилият от дуела сред Емилиен Демане (Белгия) и Тянхуей Чжан (Китай).

Дженев сподели темперамент и победи Кайлън Байгън от Съединени американски щати с 6:3, 2:6, 7:6(10-7) за 2:22 часа.

Българинът взе ранен задатък от 3:0 гейма по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част той изостана с 1:5 и Байгън изравни резултата. В третата решителна част нямаше пробиви и се стигна до съдбоносен шампионски тайбрек до 10 точки. В него Дженев поведе с 9:7 точки и с първата си опция затвори мача. Във втория кръг той ще играе против Зоран Лудоски от Сърбия.

Елизара Янева, която влезе в главната скица като " щастлива губеща " от квалификациите, победи друга квалификантка Елия Даниълс от Канада с 6:1, 7:5 за 66 минути. Янева завоюва пет следващи гейма от 1:1 до 6:1 в първия сет. Във втората част тя взе три следващи гейма от 4:5 до 7:5. Във втория кръг Янева ще играе против номер 16 в схемата Хаю Конишита от Япония.

Йоана Константинова и Росица Денчева ще изиграят първите си срещи на следващия ден. Константинова ще срещне номер 13 в схемата Рана Стойбър от Англия, а Денчева ще се изправи против десетата сложена Лука Удварди от Унгария.

Треньор на българските гении от страна на БФТенис в Мелбърн е Пресиян Коев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР