Българинът загуби от испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4-6, 7-6(2),

...
Българинът загуби от испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4-6, 7-6(2),
Коментари Харесай

Григор Димитров се бори, но отпадна в Монте Карло

Българинът загуби от испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4-6, 7-6(2), 3-6 в полуфинален конфликт от конкуренцията.
Така Григор Димитров не съумя да се класира за финала на Мастърса в Монте Карло. Мачът мина през доста обрати и замяна на преимуществото, само че в последна сметка Давидович Фокина, който във втория кръг в профил международния номер 1 Новак Джокович, съумя да надделее.

В първия сет двамата тенисисти бяха постоянни на сервис, като испанецът съумя да осъществя единствената опция за пробив, с цел да се наложи с 6-4. Димитров отговори добре при започване на втората част и проби за 2-0, само че по-късно Давидович Фокина стартира да господства и взе четири следващи гейма. Испанецът сервираше за мача при 5-3, само че Григор съумя да пробие и в последна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът бе по-добър и завоюва със 7-2. Изглеждаше като че ли инерцията е напълно в интерес на Димитров, който с нападателна игра проби на старта на решаващия трети сет, с цел да дръпне с 2-0, след което пропусна няколко благоприятни условия за втори пробив и задатък от 3-0. Това като че ли беше преломният миг в дуела, тъй като Давидович Фокина взе четири следващи гейма, след което затвори мача на личен сервис след два часа и 45 минути игра.

По този метод Димитров пропусна опцията да доближи първи край в Тура от четири години насам и втори на равнище Мастърс. От своя страна Давидович Фокина доближи първи край в кариерата си, а в мача за купата той ще срещне Стефанос Циципас или Александър Зверев.

С положителното си показване в Монте Карло се чака Гришо да скочи с шест места в международната класация и от понеделник да заема 23-та позиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР