Българинът Цанко Цанков спечели преплуването на Гибралтарския проток. Новината съобщи

...
Българинът Цанко Цанков спечели преплуването на Гибралтарския проток. Новината съобщи
Коментари Харесай

Българинът Цанко Цанков преплува първи Гибралтарския проход

Българинът Цанко Цанков завоюва преплуването на Гибралтарския пролив. Новината заяви самия плувец във фейсбук страницата си.

Той е финиширал с време 3 часа, 56 минути и 3 секунди!

На второ място се е класирал Шон Ноа (САЩ) с време 3:56.15, а на трето място е финиширал Алберто Амбрози (Италия) за 3:56.22.

Състезанието се е провело при доста сложни условия, като е имало възможност уредниците да спрат конкуренцията.

Гибралтарският пролив свързва Атлантическия океан и Средиземно море. В най-тясната си част е необятен 14 км. Състезанието обаче се организира по трасе с дължина съвсем 20км, заяви самият играч. Теченията, провокирани от разликата в температурите и солеността на Аталнтика и Средиземно море вършат плуването в протока извънредно мъчно.

Днес реализирах една от най-важните цели за мен! Участие в плувния маратон от Европа до Африка през Гибралтарския пролив.

Състезанието се организира в извънредно сложните и непредвидими условия на Атлантическия океан. Организаторите бяха на крачка от преустановяване на плуването, заради образуването на гъста мъгла в междинната част на протока.

Стъпих първи на Мароканския бряг след 3 часа 56 минути и 3 секунди. Това е една огромна победа освен за мен, само че и за цяла България!

За мен е чест да бъда първия българин преплувал Гибралтарския пролив в 127 годишната история на проявата.

Благодаря откровено на всички, които ме поддържаха и повярваха в мен!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР