Българинът Емил Нейков беше много щастлив след класирането си за

...
Българинът Емил Нейков беше много щастлив след класирането си за
Коментари Харесай

Емил Нейков пред БНТ: Успея ли да се възстановя няма какво да ме спре да стана първи

Българинът Емил Нейков беше доста благополучен след класирането си за финала в дисциплината скиф на международното състезание по гребане за младежи до 23 години в Пловдив.

Синът на олимпийската ни шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова завоюва първата полуфинална серия в доста оспорвана борба с съперници от Полша, Германия и Турция, а по-късно в изявление за Българска национална телевизия той показа по какъв начин е протекла и самата гонка.

" Притеснението, което имах преди старта ми изигра неприятна смешка. В първите метри не съумях да отговоря на темпото на моите съперници. Тръгнаха доста мощно и на първите 500 метра малко ме поуплашиха, тъй като бяха по-бързи от мен. Когато видях моите параметри на компютъра обаче се поуспокоих, тъй като знаех, че никой не може да тръгне с такава скорост и да издържи с нея до финала. Единственото, което си мислех на 1000 метра бе да задържа това движение и сред 1000 и 1500 метра подвигнах най-висока скорост. Успях да пречупя англичанина, който ме бе победил безапелационно в първата гонка и чаках, че финалът ще бъде малко по-лек. В последните 200 метра обаче влязохме четирима в борбата за финала и тогава усетих поддръжката на публиката и тя ми оказа помощ, както се споделя " да умра за тях ", стартира българският скифоьр.

Световният първенец за младежи в дисциплината от Рачице 2021 разкри още, че на огромния край през днешния ден се надява още веднъж да получи поддръжката на публиката, която да му помогне да извърши огромната цел, а точно да завоюва златния орден.

" На първо място се надявам да съумея да си умря. Това е моята най-важна цел за момента. Успея ли да се възстановя няма какво да ме спре да стана първи. Надявам се в утрешния ден публиката още веднъж да ме поддържа ", приключи Емил Нейков.

Автор: Мария Павлова-Кръстева



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР