Българинът Александър Везенков прибави още две индивидуални награди на раздяла

...
Българинът Александър Везенков прибави още две индивидуални награди на раздяла
Коментари Харесай

Александър Везенков бе избран за най-полезен и най-популярен баскетболист в Гърция

Българинът Александър Везенков прибави още две самостоятелни награди на разлъка с гръцкия си тим Олимпиакос. Везенков завоюва за втора поредна година наградите за Най-полезен състезател на сезона в мъжкото баскетболно състезание на Гърция и за Най-популярен играч в лигата, оповестиха от локалната федерация.

Баскетболистът, който на 6 август ще навърши 28 години, завоюва купата на Гърция, както и Купата, и Суперкупата на страната през сезон 2022/2023. Той заслужи оценката за Най-полезен състезател в локалния шампионат за общо трети път в кариерата си. Първият път бе през сезон 2014/2015, когато носеше екипа на Арис.

Александър Везенков получи най-вече гласове при вота на капитаните и треньорите (75%) на участниците в гръцкото състезание, който образува 60% от крайния резултат. Процентът за Везенков бе още по-висок при гласуването на представителите на медиите – 78.33%, а при вота на почитатели българският национал събра 51.75% от желанията, още веднъж с огромна преднина.

Бъдещият състезател на Сакраменто Кингс сграбчи наградата за Най-популярен състезател в гръцката лига, резултат от гласуването почитателите, с общо 51.82%. След него се подредиха съотборниците му при „ червено-белите “ Костас Слукас (4.92%) и Костас Папаниколау (4.10%).

„ Благодаря на всички, които са дали своят вот за мен и за двете награди “, сподели Александър Везенков пред Esake.gr, когато бе осведомен за оценките.

„ Искам също да благодаря на цялата организация на Олимпиакос. На президентите на клуба Панайотис и Йоргос Ангелопулос, треньорите, моите съотборници и всички, които работят в тима. Хората, които са отвън светлините и са до нас всеки ден. Без всички тях нямаше да мога да реализира това “, съобщи още Везенков и добави:

„ Много се веселя, че станахме първенци на Гърция. Работихме доста за това, играхме доста прекрасен баскетбол и справедливо достигнахме върха за втори следващ сезон. За идната година поисквам здраве на всички играчи, да стане оспорвано състезание, без принуждение и крайности. И несъмнено, поисквам на Олимпиакос да остане на върха! “





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР