Българинът Александър Лазаров за първи път в кариерата си влезе

...
Българинът Александър Лазаров за първи път в кариерата си влезе
Коментари Харесай

Алекс Лазаров разби Лука Вани и влезе в основната схема на София Оупън

Българинът Александър Лазаров за първи път в кариерата си влезе в главната скица на шампионат от календара на АТР.
Той победи в извънредно трагичен мач на финала в квалификациите на тенис шампионата София Оупън опитния Лука Вани от Италия със 7:6(6), 3:6, 7:5 след 2:07 часа игра на централния корт на „ Арена Армеец “. По пътя към триумфа роденият в Маями Лазаров отрази два поредни мачбола. В първия кръг на схемата той ще се изправи против №6 Фернандо Вердаско от Испания.

Опитният италианец направи пробив за 2:1. Алекс го върна в осмия гейм, когато осъществя третата си опция с бекхенд по диагонала. В последвалия тайбрек Лазаров поведе с 6:3 точки, само че не съумя да завоюва нито един от трите си сетбола. При четвъртия 21-годишният българин победи след форхенд в мрежата на 154-ия в света Вани. Той получи овации и от Цветана Пиронкова, която беше в залата дружно със брачна половинка си Михаил.

В началото на втората част Алекс позволи пробив за 0:2, макар че водеше с 40:15. В края Вани проби още веднъж за 5:1 и по-късно сервираше за равнене на сетовете. Лазаров не се помири и върна единия брейк. При втората опция 33-годишният италианец съумя и след час и 25 минути игра всичко щеше да се реши във трета част.

За страдание в нея Вани проби още в откриващия гейм. Лазаров се концентрира и съумя да направи рибрейк за 3:3. Българинът изигра слаб сервис гейм, който приключи с двойна неточност и 33-годишният италианец поведе с 5:4. Той сервираше за мача, пропиля два мачбола и Алекс съумя да върне пробива. В 12-ия гейм националът на собствен ред стигна до две точки за продобиване на срещата и ликува още при първата.

„ Благодаря доста на публиката, която и през днешния ден ме окрили! Не мога да допускам още какво се случи. Не знам дали сънувам, или е действителност. В идващия ми мач ще дам още веднъж всичко от себе си, само че и ще се развличам на корта “, сподели Лазаров в изявлението след мача пред БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР