Българин, загубил се на територията на Румъния, е открит след

...
Българин, загубил се на територията на Румъния, е открит след
Коментари Харесай

Българин се изгуби в Румъния, бил с деменция

Българин, изгубил се на територията на Румъния, е открит след издирвателна акция, заяви Министерство на вътрешните работи. Мъжът е локализиран и открит в положително общо физическо положение сред градовете Бекет и Дабулени. 

Сигналът е подаден от други наши сънародници, които били в северната ни съседка. Около 09:40 ч. сутринта в сряда те разбрали, че техен непосредствен, който страда от деменция, се е качил на автомобила им и е тръгнал в незнайна посока. Те неотложно потърсили помощ. Шест часа по-късно мъжът е открит, предава Българска телеграфна агенция. 

Министерство на вътрешните работи припомня, че при избиране на Единния европейския номер за незабавни повиквания 112 в пограничните региони е допустимо позвъняванията да попаднат в център за обслужване на незабавни повиквания в прилежаща страна. Това се дължи на обстоятелството, че в някои погранични региони сигналите на мобилните оператори в прилежащата страна са по-силни. За да се избегне този проблем, би трябвало да настроим ръчно телефона си на мрежата на телекомуникационния оператор, на който сме клиент. Това ще подсигурява, че при избиране на телефон 112 сигналът ще бъде пренесен до центъра за незабавни повиквания, обслужващ съответната територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР