Българин успешно завърши своето пътешествие по река Дунав, което започна

...
Българин успешно завърши своето пътешествие по река Дунав, което започна
Коментари Харесай

Пътешествие без храна и пари: Българин плава с лодка по Дунав от Германия до Черно море

Българин сполучливо приключи своето странствуване по река Дунав, което стартира от немския град Инглощад и продължи 37 дни. През това време той е преплавал 2500 километра по течението на реката до делтата ѝ при Черно море, съобщи Bulgaria ON AIR. 

С пътешествието си Тихомир Радев повтаря сюжета на книгата на Жул Верн " Дунавският лодкар ", която споделя за приключенията на българин, стигнал с лодка от извора на Дунав до Черно море. Още в самото начало пътешествието му е замислено като рисково, тъй като мъжът потегля без храна и пари. В своя каяк има единствено вода, защото няма опция да пречиства речната.

А с цел да издържи на сериозното движение на дългата 2500 километра експедиция, Тихомир стартира подготвяне година по-рано. По пътя постоянно му помагали и локалните хора. Дом за Тихомир 37 дни е неговата палатка. 

" Имаше и тежки моменти - чисто метеорологични. Бях квалифициран за тях – няма по какъв начин да разгадавам на хубаво време през цялото корабоплаване, поради дистанциите, които минавам ", показа Радев. 

Приключението си той е записал с камера и скоро планът " Приключение по Дунава " ще стане филм. Така той желае да предизвика всички да преследват фантазиите си без значение какъв брой необикновени са. 

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР