Българин е осъден на 9 години затвор във Великобритания заради

...
Българин е осъден на 9 години затвор във Великобритания заради
Коментари Харесай

Българин е осъден на 9 г. затвор за интернет измами във Великобритания

Българин е наказан на 9 години затвор във Англия поради интернет измами. От дейностите му може да са потърпевши половин милион души и които са нанесли вреди за 41,6 милиона английски лири, оповестява уеб сайтът cps.gov.uk.

37-годишният българин с букви С.Д. е бил екстрадиран в Обединеното кралство, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания. Той се е признал за отговорен пред съда в Саутуорк за пет закононарушения.

Българинът е създавал скриптове, които наподобявали същински уеб уеб сайтове на 53 компании, основани в Обединеното кралство. Целта била да се помогне на нарушители да излъгват хората, които си мислели, че имат работа с същинските уеб сайтове на фирмите. Те са хоствани на различен сървър под контрола на киберпрестъпник, който по-късно примамвал жертви, изпращайки "фишинг " имейли, че сметките им би трябвало да бъдат тествани. След като жертвата попълни формулярите посредством въвеждане на персоналната си банкови данни, те се изпращат по имейл до киберпрестъпника, който по-късно ги употребява за машинация. Българинът е предоставял и програмен продукт, посредством който "фишинг " уеб страниците да не бъдат разпознати като рискови от уеб браузърите. Полицията стигнала до българина, откакто разкрила имейл адрес в досиетата на наказан хакер, показва БТВ.

Мъжът е задържан в дома му в Плевен, където живее с родителите си. Нашите управляващи са разкрили папки на компютъра му, разкриващи присъединяване в незаконната скица. Българинът не е крал банковите данни, а само е предоставял средства на други да правят сходна кражба. "Фишинг " измамите нанасят огромни загуби на засегнатите компании, напомнят управляващите на Острова. Те се заканват да открият всички участници в интернет схемата и да ги изправят пред съда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР