Българин е измамил ЕС с над 220 хил. евро. От

...
Българин е измамил ЕС с над 220 хил. евро. От
Коментари Харесай

Осъдиха българина, обвинен от Европрокуратурата, че е измамил ЕС с над 220 хил. евро

Българин е измамил Европейски Съюз с над 220 хиляди евро. От Екологичен потенциал оповестиха, че против него е повдигнато обвиняване, само че името му към момента се пази в загадка.

Обвинителният акт против сънародника ни е за машинация с евросредства. Той е употребявал подправени документи, с цел да получи нелегално голямата сума от европейски и национални фондове.

Обвиняемият е подал по електронен път планово предложение до българския Държавен фонд „ Земеделие “ за създаване на отоплителна, вентилационна и климатична апаратура. Проектът е финансиран с европейски и национални средства. 85% от парите са от пристигнали от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР). А останалите 15% са взети от държавния бюджет на България.

Но обвиненият в действителност е показал погрешна информация. Става дума за три предложения от евентуални подизпълнители за построяването на такава апаратура – с цел да наподобява, че дава отговор на изискванията за приемане на евросредства.

Ако обвиняването бъде потвърдено, причинителят може да бъде осъден с до 6 години затвор
През 2013 година Екологичен потенциал е разследвал 203 вероятни измами с европейски средства в България. Общата стойност на евентуалните вреди е близо 884,9 млн. евро. Но наказани все още няма.

Най-засегнатите са стратегиите за районно и градско развиване, както и стратегиите за развиване на селското стопанство и селските региони.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР