Българин е човекът, който върху стена на Колизеума издълба името

...
Българин е човекът, който върху стена на Колизеума издълба името
Коментари Харесай

Вълна от реакции срещу Иван, който надраска Колизеума

Българин е индивидът, който върху стена на Колизеума издълба името си и това на своята другарка. Видеото стремително обиколи обществените мрежи. Иван и Хейли и цифрата 23 стои изписано с латински букви върху 2000-годишния монумент на културата. Освен отвращение действието на Иван от Ловеч провокира и заканата на италианските управляващи - да санкции Иван с 15 000 евро. За такова нарушаване се планува даже затвор от 5 години.

Многозначителната усмивка се оказва на Иван Хокинс или Иван Димитров - българин в Англия. 8 години откакто футболистът Благой Георгиев направи същото и беше мощно подложен на критика, епизод втори с българско присъединяване към този момент е тук. И това провокира лавина от реакции. Първо на министъра на културата в Италия.

" Смятам за извънредно съществено, неприлично и непочтено държание това, че един екскурзиант би осквернил едно от най-известните места в света - Колизеума, с цел да издълбае името на приятелката си върху него. Надявам се, че индивидът, който е направил това, ще бъде осъден съгласно нашите закони ", съобщи Дженаро Санджулиано.
Не е ясно какво следва оттук насетне за Иван и дали управляващите на Италия са се свързали с него. Публично известни са четири неща - той е фитнес инструктор, от Ловеч, живее в Бристол. А четвъртото, с което ще бъде запомнен, предизвика и кмета на Рим да се изкаже в Туитър.

" Наистина е нецивилизовано и безсмислено да се осквернява с ключове Колозеума - знак на Рим и обект на международното завещание. Остро осъждаме това варварско държание, което наскърбява целия град и целия свят ", съобщи Роберто Гуалтиери, кмет на Рим.
Иван надали е осъзнавал, че този надпис може да му коства 15 000 евро. И въпреки всичко - историята помни, че той не е първият българин, изискал да реализира величие като рисува върху монументи на културата. Поклоници на самия Божи гроб в Йерусалим описват, че ги посреща надписа " Петко Копривщица ", напомня Българска национална телевизия. От 19-и век. А единствено преди 5 години Хирошима осъмна с надписa Локо София върху мемориала на жертвите от нуклеарната офанзива. Надписи на циничен български са се появявали върху табела по пътя Ел Камино, върху катедралата във Флоренция и върху крепостното оръдие в Мароко. Тях не можем да ви покажем. С незнаен създател са, само че без подозрение - българин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР