Българин бе осъден в Унгария днес на 4 години и

...
Българин бе осъден в Унгария днес на 4 години и
Коментари Харесай

Осъдиха още един българин за смъртта на 71 бежанци в камион

Българин бе наказан в Унгария през днешния ден на 4 години и 8 месеца затвор за трафик на хора във връзка със гибелта на 71 мигранти в багажника на камион през август 2015 година, заяви унгарската организация МТИ, представена от Ройтерс.
Нелегалните мигранти, измежду които 8 дами и 4 деца, се задушиха в камиона и бяха открити мъртви край автомагистрала в Австрия покрай Парндорф.
Името на 39-годишния българин не се оповестява, каквато е практиката на унгарските съдилища. Макар да не е директно забъркан в тази ситуация в Парндорф, той е наказан за наемането на двама от основните обвинени по делото като трафиканти на хора. Така той е станал съизвършител на проведен трафик на хора, примамвайки минимум шестима трафиканти, показва МТИ.
Присъдата е дефинитивна, тъй като нито прокурорите, нито подсъдимите са я протестирали.
Припомняме, че предходната година същият съд осъди още трима българи и афганистанец на 25 година затвор по същото дело, само че техните присъди не са дефинитивни, тъй като още се чака да бъдат обжалвани. Двама от нашенците - Цветан Цветанов и Методи Иванов, са от Лом.
Загиналите мигранти бяха измежду стотиците хиляди от голямата миграционна вълна от Близкия изток, Азия и Африка през Балканите към Западна Европа през 2015 година, прибавя Ройтерс.
През 2017 година прокуратурата в Унгария повдигна обвинявания на 11 души за трагичния случай от август 2015 година Унгарската прокуратура е поискала доживотна присъда за четирима мъже за ликвидиране, а общо 11 са упрекнатите за трафик на хора, се споделя в известието на правосъдните управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР