Българин бе избран в драфта на МЛС, професионалната лига на

...
Българин бе избран в драфта на МЛС, професионалната лига на
Коментари Харесай

Признание: Българин ще играе в Спортинг Канзас Сити

Българин бе определен в драфта на МЛС, професионалната лига на Съединени американски щати и Канада. Крис Риндов бе взет под номер 37 от “Спортинг Канзас Сити ”. В представянето му особено се отбелязва, че той има американски и български паспорт.

Крис е роден на 10 август 2001 година в Силвър Спринг, Мериленд.

През последните два сезона е играл всяка една минута от 38-те мача на “Мериленд Терапинс ” и приключва колежанската си кариера с 4 гола и 5 асистенции в 58 дуела.

В последната си година е капитан, като е определен в тима на звездите на най-хубавите 10 колежански отбора и е взел участие в специфична сгледа за МЛС.



През есента Риндов изигра всички 20 мача за тима си, който приключи без загуба сезона в “Големите 10 ”. 190-сантиметровият бранител оказа помощ да тима си да не получи гол в 4 дуела и вкара голове, в това число и този над топфаворита “Мичиган Стейт ” с 1:0.

Два пъти бе избиран за бранител №1 на седмицата. В последна сметка “Мериленд Терапинс ” взе участие за 22-и следващ път във финалния шампионат на колежанската асоциация NCAA, където в първия кръг над “Фарлей Дикинсън ”.

Преди да поеме към колежа, Риндов има 4 следващи трофеи на щата Мериленд с тима на гимназията в Роквил. Той стартира в школата OBGC, където има присъединяване в две национални шампионати и има извоювана купа на източния район за 2018 година

Запалил се по футбола по време на международното през 2006 година, което гледал дружно с татко си Георги.

Иначе огромната му пристрастеност е кубчето на Рубик, което подрежда непрекъснато и усъвършенства върха си.

“Спортинг Канзас Сити ” е ребрандираният през 2011 година тим на “Канзас Сити Уизърдс ”. Тогава се появи модата американските тимове да вземат имената на европейските и на картата пристигнаха “Реал Солт Лейк ”, “Ди Си Юнайтед ” и най-после и “Интер Маями ”.

Последният обаче имаше съществени проблеми с емблемата, която бе копие на тази на гранда от Милано.

Така в МЛС още веднъж ще има български състезател, въпреки и роден в Съединени американски щати.

Всъщност Крис е едвам вторият, който попада в драфта на лигата след Индиана Василев, който бе юношески национал на американците дружно с Тимъти Уеа. Синът на някогашния халф на “Сливен ” Денчо Василев обаче избра да играе в Европа, само че не реализира триумф.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР