Българи в Гърция искат отзоваването на първите дипломати в южната

...
Българи в Гърция искат отзоваването на първите дипломати в южната
Коментари Харесай

Заради връзки с ДС и некомпетентност: Българи в Гърция искат отстраняване на дипломати

Българи в Гърция желаят отзоваването на първите дипломати в южната ни съседка поради непросветеност и връзки със службите.

В протестна нота, която ще бъде изпратена до министъра на външните работи Екатерина Захариева се желае отзоваването на Владимир Писанчев, някогашен началник на ДАНС в интервала на източването на КТБ, който в този момент е общоприет консул в Солун. Иска се и отстраняването на краткотрайно ръководещият посолството ни в Атина - Веселин Иванов и Панталей Спасов, който е неакредитиран дипломат. 

Веселин Иванов, който е бил офицер в бившето Разузнавателно ръководство на Генералния щаб на Българска народна армия, ръководеше военното разузнаване в мандата на министъра на защитата Николай Ненчев. Заради отхвърли му да разсекрети досиетата на военните разузнавачи, той беше отхвърлен. 

В митинга до Захариева се изразява терзание от неналичието на дипломат на България в Атина, като краткотрайно назначените дипломати там не провеждат дейно работата на посолството.

" Работата с жители върви принудително, личният състав на Консулска работа към посолството е извънредно непълен. Нужно е да се назначат най-малко още един консул и един помощник за сметка на останалия личен състав. Ченгета и разузнавачи не ни трябват ", се показва в текста на нотата.

От текста излиза наяве също, че близо 300 хиляди българи в Гърция се обслужват от едвам седем души.

В същото време работата на консулската работа с жители е от понеделник до петък от 9.00 до 13.30 часа. Следобяд работното време продължава, само че по телефона и то единствено от 14.30 до 16.00 часа, когато пък свързването е мъчно.

В нотата се упорства за незабавното премахване на дипломатите, нарастване на състава на консулската работа с двама души, слагане на пряк телефон с консулската работа, увеличение на времето за обслужване на жители на 8-часов работен ден и увеличение на площта за работа с жители. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР