Българи разработиха нова електроника за автомобилния гигант Мерцедес. Инженери в

...
Българи разработиха нова електроника за автомобилния гигант Мерцедес. Инженери в
Коментари Харесай

Българи разработиха революционна електроника за Мерцедес

Българи създадоха нова електроника за автомобилния колос Мерцедес. Инженери в софийския хъб на компанията Вистеон изобретиха революционна, по думите на екипа, система Mercedes-Benz User Experience, стана ясно на годишното показване на активността на Аутомотив Клъстер България. Електрониката в купето на новата A-класа на Мерцедес е резултат от все по-успешното съдействие сред Даймлер и Вистеон, написа technews.bg.

От няколко години насам българските инженери се грижат за дефинирането на над 15 хиляди условия за софтуера – както за взаимоотношението на продукта с автомобила, по този начин и за потребителския интерфейс. Дизайн отделът и анализаторите на Вистеон приготвиха детайлна спецификация, която разказва цялостното държание на продукта. След утвърждение от автомобилния производител, няколкостотин души трансфораха спецификацията в програмен продукт с надеждно държание и практична и първокласна визуализация.

Един от предизвикателните аспекти през цялото време на плана бе разрешаването на несъгласията сред концепциите на Даймлер и концепциите на производителите на смартфони/мобилни операционни системи – Apple, Гугъл, Baidu. Наглед елементарното свързване на смарт телефон с екран в колата в действителност изисква точно свързване на екосистемите на два софтуерни колоса.

Задача от сходен мащаб бе сполучливо осъществена от експертните екипи на Вистеон България и то единствено в едно устройство, интегриращо в себе си ръководството на няколко обичайно обособени продукта – инструментално табло, екран, хед-ъп екран, аудио система и модул за свързване с мобилни устройства.

От позиция на мултимедията, българският принос е в интеграцията на iPhone/ iPod, Apple CarPlay, Android Auto, аналогово и цифрово радио (DAB), възпроизвеждане на наличие през Bluetooth и USB. Като допълнение към това бе осъществен и eCall – свързване с телефон за незабавен случай при случай на пътя и Roadside assistance – свързване с портал на Mercedes.

Благодарение на създаването на Вистеон, в новите модели на Мерцедес кокпит инструментите оферират графични интерфейси за ръководство на разнообразни устройства в автомобила. Новата система има цялостна интеграция с навигация, телефония, радио и мултимедия.

От позиция на механичната устойчивост на устройството, българското присъединяване е във всички етапи на разработка, като повсеместен дизайн и архитектура, избор на материали. В България са направени и всички проби за интеграцията на обособените хардуерни блокове и надлежно оптимизацията на всички платки по цялостната система.

За да се обезпечи нужното равнище на немско качество, всичките няколко хиляди продуктови условия са тествани интензивно в българския отдел на Вистеон за валидация на електрониката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР