Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи в

...
Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи в
Коментари Харесай

Българи откраднаха над 50 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

Българи откраднаха към 50 млн. паунда от обществени помощи в Лондон, съобщи британският " Телеграф ". Те ще бъдат наказани през май.

Това се счита за една от най-големите измами с компенсации в страната.

Българските жители Галина Николова, 38 година, Стоян Стоянов, 27 година, Цветка Тодорова, 52 година, Гюнеш Али, 33 година, и Патриция Панева, 26 година , се признаха за отговорни за машинация и пране на пари.

Организираната незаконна група е взела повече от 50 млн. паунда от Universal Credit . Това е система за разплащане, от която могат да се възползват хора в неравностойно състояние.
 Европрокуратурата погна земеделец от Пловдив поради машинация със дотации
Европрокуратурата погна земеделец от Пловдив поради машинация със дотации

Разследването открило разминавания сред заявената продукция и действителната годишна продукция.

Бандата е работила в интервал от четири години - сред 2016 година и 2021 година Чрез крадени самоличности петимата българи са пускали подправени документи, в това число фиктивни контракти за наем, подправени фишове за заплати и подправени писма от наемодатели, работодатели и персонални лекари.

Разследването разпознава три " заводи за компенсации " в Лондон , от които произлизат повтарящи се подправени искове за компенсации.

Фирмите настояват, че оказват помощ на хората да получат народен застрахователен номер и компенсации, на които имат право.

Установено е обаче, че откакто претендентите са създали своите искания за обществено обезщетение през тези три източника, те са ги оставили в ръцете на проведената незаконна група.
 Европрокуратурата упрекна българин за машинация с еврофондове
Европрокуратурата упрекна българин за машинация с еврофондове

Сънародникът ни получил нелегално 220 000 евро

След това откраднатите пари са изпирани, като са били разпределяни сред няколко сметки посредством голям брой преводи и теглени в брой, сподели съдът.

Българите са задържани за първи път през 2021 година. Тогава са претърсени няколко парцела.

По време на обиските са конфискувани стотици " опаковки с искове ", съдържащи подправени документи, както и огромни суми пари, натъпкани в пазарски чанти и куфари, първокласен автомобил и дизайнерски артикули, в това число часовници, якета и очила.

Един от обвинените, Гюнеш Али, беше избягал в България, откакто е освободен, само че е екстрадиран назад в Обединеното кралство на 25 февруари 2023 г ., с цел да се изправи пред съда.

Миналия месец беше разкрито, че Universal Credit е коствал на данъкоплатците 11 милиарда пауда поради измами през последните две години.

Прокурорът Бен Рийд споделя, че това е " най-голямото правосъдно гонене за машинация с облаги, завеждано в миналото в съдилищата в Англия и Уелс ".
 Италия разкри интернационална скица за източване на еврофондове
Италия разкри интернационална скица за източване на еврофондове

22 души са арестувани и са конфискувани активи за над 600 млн. евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР