Българи от чужбина превърнаха в реалност дългогодишна идея на персонала

...
Българи от чужбина превърнаха в реалност дългогодишна идея на персонала
Коментари Харесай

Българи от чужбина създадоха детски кът в УМБАЛ - Бургас

Българи от чужбина трансфораха в действителност дългогодишна концепция на личния състав на Второ детко поделение на университетската болница в Бургас. Лечебното заведение има детски ъгъл за най-малките пациенти. Целта е болничният престой на децата да стане по-приятен.

Благодарение на Фондация „ Ангели за България " Второ педиатрично поделение в Бургас разполага със особено помещение за игра. Развлекателният ъгъл към този момент се употребява от настанените в отделението деца. Ремонтът и настилката в помещението са дело на болничното заведение, а фондацията е купила мебелите, играчките и книжките.

" То е една наша отдавнашна фантазия да създадем подобен ъгъл, в който децата, които са по-добре, да прекарват малко по-приятно времето. Защото и за майките е мъчно да ги ангажират в стаята, до момента в който са заболели ", споделя доктор Хрипсиме Каспарян, нач. на Второ педиатрично поделение в УМБАЛ - Бургас.

Фондация „ Ангели за България " е основана от българи, които живеят във Англия, само че идеите ѝ поддържат сънародници от всички краища на света. С тяхна помощ за по-малко от месец детския ъгъл към този момент е реалност.

" След позвъняването им управлението на болничното заведение доста бързо ни спомага да направи ремонта на помещението и те за към месец изпратиха безусловно цялото съоръжение и към този момент имаме този детски ъгъл ", добавя доктор Каспарян.

Кампанията за разкриването на детски кътове в педиатричните отделения в страната тече от съвсем година. До момента са оборудвани 20 лечебни заведения, като се основават по два нови всеки месец.

Очаква се акцията да обхване всички детски отделения в страната за обезпечаване на по-приятен престой на децата.

Репортер: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР