Българи не бяха допуснати в Мексико, въпреки предплатеното пътуване и

...
Българи не бяха допуснати в Мексико, въпреки предплатеното пътуване и
Коментари Харесай

Държани в стая на летище: Българка разказа какво ѝ се е случило в Мексико

Българи не бяха позволени в Мексико, макар предплатеното пътешестване и настаняване. Екскурзията е проведена от туристическа организация.

„ В отговор мексиканските управляващи споделят, че по време на изявлението, което не се е състояло, не са показани безапелационни доказателства, че има авансово настаняване в Мексико. Това е безспорна неистина и може да бъде тествано с един диалог с хотела. Тук става въпрос за потъпкване на правата на български жители. Не им е било позволено да осъществят контакт с българското посолство “, разяснява в предаването „ Тази заран “ Димитър Балтов, зам.-председател обединяване „ Бъдеще за туризма “.

Той посочи, че дребна част от пътуващите към страната в Северна Америка са пострадали от сходни дейности, само че вижда наклонност.

„ Ние би трябвало да имаме ясно мнение от мексиканските управляващи. Трябва да се дава опция на хората да идват като туристи. Струва ми се, че се таргетират младежи от Източна Европа и някогашните страни от Съюз на съветските социалистически републики. Има хора, които са били държани с дни в подземие на летището “, добави Балтов.

„ В момента, в който кацнахме в Мексико, ни помолиха да си покажем паспортите. Показахме ги. Зададоха ни няколко въпроса. Взеха ни паспортите, телефоните и ваучерите за настаняване. Заключиха ни в една стаичка, в която стояхме много време. В началото ни питаха какъв брой време ще престоим, откакто започнаха разпит къде работим “, описа Магдалена Атанасова, един от потърпевшите туристи.

„ Започнаха да вкарват още хора в стаята. Имаше от Полша, Беларус и Армения. Не отговаряха на въпроси. Стояхме в стаичката 17 души. След това ни изкараха и споделиха, че не сме позволени в страната “, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР