Балетната трупа на Дьор се оказва в невъзможна ситуация преди

...
Балетната трупа на Дьор се оказва в невъзможна ситуация преди
Коментари Харесай

Заради високите сметки за ток: Унгарска трупа репетира в автомобилен завод

Балетната натрупа на Дьор се оказва в невъзможна обстановка преди месец. Планираните представления наближавали, само че нямало къде да репетират, откакто били принудени да затворят личната си зала поради покачващите се цени на силата.
Най-важното нещо в живота на един танцьор е, че не може да спре. Има сентенция, която постоянно си повтаряме: в случай че пропуснеш един ден, не е проблем. Ако пропуснеш два дни, танцьорът стартира да го усеща. Ако пропуснеш три дни, тогава и публиката вижда. А това е неприемливо.
Ласло Велекей, шеф на балетната натрупа на Дьор

Един от най-големите производители на коли приема танцьорите през най-студените зимни месеци. Преустроената конферентна зала на гигантския авто цех се трансформира във краткотрайно място за подготовки на актьори от 7 страни.
Балетистите незабавно обявиха, че на драго сърце ще върнат жеста към служащите. Предложиха да изнасят по едно зрелище седмично навън за тях. Освен това дават достъп до подготовките, когато служащите имат свободно време.
Река Якаб, представител на авто производител

Залата за подготовки на балета в Дьор е една от десетките маджарски културни институции, които краткотрайно затвориха за зимния сезон поради възходящите цени на силата.

Сметките за отопление за някои от тях са се нараснали десетократно от предходната зима, а високата инфлация утежняват в допълнение икономическите вероятности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР