Балетна академия Марян 2022 ще се проведе от 30 юли

...
Балетна академия Марян 2022 ще се проведе от 30 юли
Коментари Харесай

Балетна академия събира деца и преподаватели в Еленския балкан

Балетна академия Марян 2022 ще се организира от 30 юли до 13 август в Еленския балкан. Домакини на събитието, което ще включва интензивно образование по типичен балет, присъщи и исторически танци и модерни танцови техники, ще са селата Марян, Руховци и Костел, както и град Елена. Педагози и репетитори в академията ще са доцент доктор Диляна Никифорова - примабалерина, учител в Балетната академия на виенската държавна опера и в АМТИИ Пловдив, Дарина Бедева - примабалерина, учител в НУТИ София, Капка Роглева - примабалерина, началник на ДБТ " Капка ", Надежда Здравкова - учител в НУТИ София, Маргарита Георгиева - студент в Академия " Ваганова " в Петербург, и Станимира Стаматова - възпитаничка на Детски балетен спектакъл " Капка ", която ще бъде асистент-преподавател.

Обучението ще приключи със театрална изява на децата и гост-солисти от Софийската опера и балет. Първият балетен галаспектакъл ще е на 11 август на сцената на читалище " Наука " в Марян, а вторият - на 13 август в читалище " Напредък - Елена " в Елена. Събитието се провежда от Фондация " Америка за България " и e под патронажа на кмета на Елена Дилян Млъзев. Спектаклите се приготвят от Балетна академия Марян 2022, със съдействието на НЧ " Наука " и Сийка Николова, кметски наместник на с. Марян, Община Елена и НЧ " Напредък - Елена ", НЧ " Развитие " и Стоян Въраджаков, кметски наместник на с. Руховци, НЧ " Наука " и Донка Златева, кметски наместник на с. Костел.

Входът за галаспектаклите е свободен, прецизират уредниците.

Балетна академия Марян е частна самодейност. Школата e детски лагер за млади гении, които желаят да се усъвършенстват и да се учат от най-опитните актьори и преподаватели в България. Основана е през 2011 година от примабалерината доцент доктор Диляна Никифорова и Капка и Гриша Роглеви. Около 80 % от участниците в академията не престават образованието си в влиятелни балетни школи в България и по света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР