Балет „Арабеск” представя два от най-успешните и играни спектакъла, които

...
Балет „Арабеск” представя два от най-успешните и играни спектакъла, които
Коментари Харесай

В навечерието на 2019 г. балет Арабеск представя два от най-успешните си спектакъла

Балет „ Арабеск” показва два от най-успешните и играни спектакъла, които взривяват публиката освен в България, само че и на всички международни подиуми - «Carmina Burana» и „ Болеро “ – станали визитна картичка на балет «Арабеск»

CARMINA BURANA
Музика – Карл Орф
Хореография – Боряна Сечанова
Костюми – Цветанка Петкова-Стойнова
Солисти: Даниела Иванова, Васил Дипчиков, Петя Колева, Стефан Вучов
„ Кармина Бурана” бе сложена особено от креативния екип за турнето на Балет „ Арабеск” в Съединени американски щати, където изправи на крайници четири хилядните презокеански зали със своето осъществяване.
Сега публиката може да види блестящото осъществяване на танцьорите, които с цялото благосъстояние на своята модерна сензитивност улавят с телата си ироничността на обстановката, в която индивидът живее с вярата, че е стопанин на живота си, до момента в който е направляван и манипулиран от прищевките на Съдбата - Съдбата, която ту издига, ту убива, утешава с напразни очаквания и върти колелото на човешкия живот.

BOLERO
Музика: Морис Равел
Хореография: Маргарита Арнаудова
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова
Солисти: Константина Ханджиева, Асен Наков, Васил Дипчиков, Стефан Вучов
Във втората част от вечерта публиката ще може да се наслаждения на невероятните ритми в музиката на Морис Равел и на осъществяването на артистите от балет «Арабеск» в спектакъла «Болеро».
«БОЛЕРО» е един от емблематичните спектакли на балет «Арабеск», останали в завещание от огромната хореографка и шеф на трупата Маргарита Арнаудова. «БОЛЕРО» е един от най-играните спектакли, останал в репертоара на балет «Арабеск». Той постоянно е участвал в афиша на балета, когато гостува със свои стратегии освен в страната, само че и съвсем във всички задгранични турнета.
„ Болеро” носи мощно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното придвижване е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната оцветеност на танца има и полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР