Балчик. С театралния спектакъл Сън в лятна нощ“ ще бъде

...
Балчик. С театралния спектакъл Сън в лятна нощ“ ще бъде
Коментари Харесай

С театралния спектакъл „Сън в лятна нощ“ ще бъде закрит Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ в Балчик

Балчик. С театралния театър „ Сън в лятна нощ “ ще бъде закрит Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “ в Балчик. Това заяви Красимира Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “ към фестивала, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Спектакълът е на Драматичен спектакъл – Търговище. Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев, Лъчезар Андреев ще показват в 18.00 часа в Народно читалище „ Паисий Хилендарски “ „ Сън в лятна нощ ” от Уилям Шекспир. Постановката е на Надя Асенова, създател на декора е Тодор Райков, на костюмите - Анелия Райкова, съветник по пластика е Камен Иванов.
Дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика ”, което стартира на 10 септември, събра повече от 170 надарени създатели от Балканите. В продължение на девет дни жителите и гостите на Белия град имаха опция да посетят изложения, концерти, театрални спектакли, кино прожекции и да се допрян до гения и страстите на младите в изкуството – студенти от висши учебни заведения по изкуствата от Сърбия, Румъния, България. В интернационалния конгрес, проведен от Сдружение „ Виа Понтика - 2010 ” с ръководител Красимир Ранков, се включиха представители на Национален университет по изкуствата – Букурещ, Университет по изкуствата, Факултет за приложни изкуства – Белград, Сърбия, Нишки университет – Факултет за изкуства, Национална академия за театрално и кино изкуство „ КръстьоСарафов ”, Национална художествена академия – София, Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров ”. Фестивалът се осъществя с общителното подпомагане на културните институции в морския град и Държавния културен институт – Културен център „ Двореца “.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР